Testarea antidrog în școli. Fost ministru al Educației: „Copiii au adus drogurile în această ţară? Responsabilii sunt în altă parte“

Nicoleta Nicolau |
Data publicării:

Testarea antidrog în școli este percepută ca o abordare superficială în rezolvarea problemei grave a consumului de droguri, este de părere fostul ministru al Educației, profesorul Mircea Miclea.

Profesorul Mircea Miclea consideră că această măsură reprezintă o modalitate prin care autoritățile evită rezolvarea eficientă a fenomenului, transferând integral responsabilitatea asupra decidenților politici. Invitat în cadrul emisiunii Info Edu de pe TVR Info, Mircea Miclea subliniază că problema consumului de droguri trebuie abordată de la rădăcină.

Fostul ministru al Educației ridică întrebări critice legate de responsabilitatea copiilor, profesorilor și decidenților politici în ceea ce privește fenomenul drogurilor. El aduce în discuție faptul că nu copiii au introdus drogurile în țară sau au facilitat traficul intens, iar profesorii nu au susținut aceste activități.

Vreau să vă întreb: copiii au adus drogurile în această ţară? Copiii au făcut posibil un trafic atât de intens de droguri în această ţară? Profesorii din şcoli au favorizat lucrul acesta? Nu sunt deloc împotriva unor programe de conştientizare a riscurilor pentru consumul de droguri şi a implicării profesorilor pentru a descuraja consumul de droguri. Cred că lucrurile acestea trebuie să fie făcute, dar să subliniez încă o dată, e vorba de efecte“, a afirmat acesta la TVR Info.

Mircea Miclea: Copiii au adus drogurile în această ţară? 

 

Mircea Miclea nu este împotriva programelor de conștientizare a riscurilor consumului de droguri și a implicării profesorilor în descurajarea acestuia, dar subliniază că aceste eforturi trebuie să se axeze pe cauzele profunde ale problemei.

În cadrul emisiunii, fostul ministru evidențiază discrepanța dintre tratarea efectelor superficiale și abordarea profundă a cauzelor reale ale consumului de droguri. El susține că este necesar să se identifice responsabilitățile în alte instituții, întrucât ineficiența acestora a dus la situația alarmantă în care țara se confruntă cu cantități semnificative de droguri, iar traficul prospere fără probleme. 

Deci noi vrem să tratăm efectele, să facem tratamente cosmetice, să dăm cu cremă pe faţă ca să nu ni se mai vadă ridurile sau vrem să tratăm cauza? Şi atunci trebuie să ne uităm spre alte instituţii datorită ineficienţei cărora s-a ajuns la situaţia ca în ţară să fie atâtea zeci de tone de droguri, în care traficul să înflorească fără niciun fel de problemă şi să ajungă drogurile în faţa şcolii sau chiar în interiorul şcolilor, deci cred că trebuie să căutăm responsabilii în altă parte şi nu în şcoală”, a explicat Mircea Miclea, fost ministru al Educației.

Fostul ministru îndeamnă la găsirea responsabililor în altă parte decât în sistemul educațional.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel