Terra, furtună solară. Ce înseamnă fenomenul și ce efecte are asupra noastră

StiriDiaspora Team |
Data publicării:

Un curent de vânt solar afectează începând cu ziua de miercuri Terra.

Cum ne afectează?

În perioada 14 - 18 martie planeta noastră se va confrunta cu perturbări ale telecomunicaţiilor în urma unor vânturi solare generate de o furtună geomagnetică de intensitate moderată care s-a creat pe Soare acum 27 de zile şi care acum va ajunge pe Pământ. 

Furtuna geomagnetică ce va lovi Pământul în această perioadă îşi are originea în structurile aşa numite "găuri coronale" de pe suprafaţa Soarelui.

Din aceste găuri iese vântul solar care interacţionează cu câmpul magnetic al planetei noastre, producând fenomene precum aurore boreale, dar şi alterări minore ale telecomunicaţiilor. 

Américo González Esparza, titularul Laboratorului Naţional pentru Climă Spaţială al Institutului de Geofizică al UNAM, a comparat fenomenul cu un cutremur de magnitudinea de 4 sau 5 grade, altfel spus un eveniment comun care se produce de aproximativ 300 de ori într-un ciclu solar (de 11 ani). 

Expertul a reamintit că trebuie să fim atenţi în faţa furtunilor solare deşi ultima dintre ele s-a produs în urmă cu 160 de ani şi a generat perturbări importante în comunicaţia telegrafică într-o epocă în care nu existau telefoane celulare şi nici servicii de geolocalizare. 

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

19 apr 2024, 22:40 in Știri
Accident de metrou la Viena 
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel