Teroare în Lanciano: O mașină a dat iama în mulțime în zona pietonală, a călcat trecătorii și și-a văzut de drum

Nicoleta Nicolau |
Data publicării:

Momente de spaimă și o întreagă comunitate în stare de șoc la Lanciano, unde o mașină a plonjat în mulțime în această dimineață, intrând cu mare viteză într-o zonă pietonală și călcând trecătorii și pietonii înainte de a fugi. Episodul a avut loc în jurul orei 10.00 în această dimineață, marți 13 septembrie, pe Corso Trento e Trieste, în orașul Lanciano din provincia Chieti.

Puțin  lipsit ca gestul absurd doar să se transforme într-o tragedie, deoarece zona era plină de oameni în acel moment. În cele din urmă, doar două persoane au fost rănite, dintre care una grav. Un bărbat de 77 de ani, care a fost lovit de mașină și aruncat la pământ, este în stare critică. Bătrânul a suferit răni grave și a trebuit să fie preluat de un elicopter pentru a fi transportat imediat la Spitalul Pescara, în cod roșu.

De asemenea, a fost rănită și o femeie care își plimba nepotul într-un cărucior în acel moment. Femeia în vârstă de 68 de ani a reușit să îl împingă pe cel mic, care a rămas nevătămat, în timp ce ea a fost lovită și rănită, deși din fericire nu grav, și a fost transportată cu ambulanța la spitalul din Lanciano.

Dramatice mărturiile celor prezenți, care au încercat pe toate căile să evite mașina condusă de șoferul fugar, un Fiat punto de model vechi, care a înaintat cu viteză mare și a avariat și câteva mașini parcate. "Un sentiment terifiant", povestesc trecătorii.  "Un nebun în plină viteză a trecut peste oamenii care se plimbau pe bulevardul Lanciano, pentru câteva momente în care eu nu eram acolo... teribil", a declarat un martor. "Tocmai deschisesem biroul PD când am văzut Punto alb venind cu viteză dinspre partea de sus a străzii și m-am retras rapid în interiorul localului", a dezvăluit un altul pentru Tgmax.

Teroare în Lanciano: O mașină a dat iama în mulțime în zona pietonală, a călcat trecătorii și și-a văzut de drum

 

Pe lângă asistența medicală, la fața locului au sosit mai multe unități de poliție și carabinieri, care au pornit imediat pe urmele șoferului, localizându-l la scurt timp după aceea. Chiar bărbatul a fost cel care a alertat armata după ce s-a oprit într-o zonă suburbană. Era un tânăr de 28 de ani din provincia Chieti care fugise în direcția Santa Maria de Mesi, unde poliția l-a găsit lângă mașina sa parcată pe marginea drumului. Bărbatul a fost arestat preventiv pentru tentativă de omor și dus la închisoare la indicația procurorului, în timp ce mașina a fost confiscată pentru verificări și cercetări.

"Ceea ce s-a întâmplat este extrem de grav. Trebuie să înțelegem mai bine de ce și așteptăm rezultatul anchetei. Este un lucru bun că zona pietonală nu a fost plină de oameni", a declarat primarul din Lanciano, Filippo Paolini.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel