Decizie halucinantă a premierului Dăncilă. La cine vrea să se îndatoreze șefa PSD

StiriDiaspora Team |
Data publicării:

Decizie halucinantă a premierului Viorica Dăncilă. Aceasta a decis să refuze un împrumut de la Banca Mondială pentru informatizarea ANAF, preferând parteneriatul public-privat, cu un cost dublu.

Premierul Viorica Dăncilă şi ministrul Finanţelor, Eugen Teodorovici, au informat Banca Mondială,că România nu mai are nevoie de bani pentru informatizarea Fiscului, se arată într-un document obţinut de Hotnews.

Conform scrisorii, publicată în Monitorul Oficial, este vorba de 51,9 milioane euro, din valoarea totală de 70 milioane euro.

„Ne face plăcere să vă informăm că Banca acceptă solicitarea dumneavoastră de anulare parţială din data de 19 noiembrie 2019 şi solicitarea de modificare a datei-limită de tragere şi este de acord cu amendarea acordului de împrumut”, se arată în documentul obţinut de Hotnews.

 

 

Recent, guvernul a anunțat că de informatizarea ANAF se va ocupa Comisia Naţională de Strategie şi Prognoză.

Așadar, guvernul a decis să informatizeze fiscul printr-un parteneriat public-privat. Bineînţeles, costul este dublu faţă de proiectul cu Banca Mondială. Se estimează că investiţia în realizarea sistemului informatic pentru administrare fiscală este de maxim 150 milioane euro.

“Proiectul privind platforma informatică a ANAF are în vedere implementarea, migrarea de date şi operarea acestui sistem precum şi interconectarea sa cu celelalte platforme sau sisteme informatice publice. În cadrul proiectului se are în vedere implementarea noii platforme ce va include, dar nu se va limita la: subsitemele de rezilienta si recuperare date în caz de incidente sau dezastre, subsistemul de stocare de date, comunicaţii şi securitate, pachetul de aplicaţii, precum şi subsistemul de baze de date”, se arată în document. 

 

 

[citeste si]


Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel