Teodor Meleşcanu, citat astăzi la DNA

Loredana Iriciuc |
Data publicării:

Fostul ministru de Externe, Teodor Meleşcanu, este aşteptat să ajungă astăzi în faţa procurorilor DNA.

Meleşcanu a fost chemat în calitate de martor, într-un dosar deschis de mai multe luni de procurorii de la DNA, anunță Antena 3.

În acest dosar se fac cercetări cu în legătură cu modul în care poziţia Guvernului României, prin agentul guvernamental la CEDO, a fost modificată într-un proces deschis în urmă cu mai mulţi ani de Liviu Dragnea, împotriva statului român, un proces în care acesta reclamă că i s-au încălcat drepturile fundamentale în dosarul în care a fost condamnat pentru prima oară la închisoare cu suspendare - cel legat de fraudaurea referendumului pentru demiterea preşedintelui României din anul 2012.

Suspiciunile sunt legate de modul în care a fost schimbată poziţia guvernului României în acel dosar, după ce agentul guvernamental al României a fost schimbat în 2018 de un guvern compus din membri ai PSD.

În perioada respectivă, Teodor Meleşcanu era ministru de Externe şi, practic, în subordinea sa directă funcţionează agentul guvernamental al CEDO care, conform reglementărilor, trebuie să obţină un acord al Executivului înainte de a formula aceste poziţii către CEDO.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel