Teodor Meleșcanu, la DNA. Liviu Dragnea l-ar fi „tras“ după el

Nicoleta Nicolau |
Data actualizării: | Data publicării:
Sursa foto: captură Antena 3
Sursa foto: captură Antena 3

Teodor Meleșcanu a ajuns în această dimineață, la DNA, anunță Realitatea Plus.

Fostul președinte al Senatului  ar fi fost citat la DNA în calitate de martor, în dosarul în care procurorii cercetează schimbarea poziției agentului guvernamental al României la CEDO în speță în care fostul șef al PSD Liviu Dragnea contesta condamnarea să la închisoare în dosarul Referendumului.


Amintim că, în 2017, Liviu Dragnea a depus o plângere la CEDO prin care încearcă să scape de condamnarea definitivă de 2 ani de închisoare cu suspendare din dosarul Referendumului.

Inițial, solicitarea lui Dragnea a fost respinsă de agentul guvernamental al României la CEDO. Apoi, agentul schimbat de Guvernul Dăncilă a schimbat poziția și a susținut solicitarea lui Dragnea, folosind argumentele lui Dragnea în fața Curții Europene.

 „Nu am avut nicio întâlnire cu Dragnea pe această temă“

 

Ulterior, în noiembrie 2019, după instalarea Guvernului Orban, ministrul de Externe Bogdan Aurescu a retras pledoaria de la CEDO care îl favoriza pe Dragnea și a cerut agentului țării noastre să trimită noi observații în acest proces.

Agentul guvernamental la CEDO are rang de secretar de stat și e subordonat Ministerului de Externe, condus la acea vreme de Teodor Meleșcanu, astfel că acesta a fost citat de procurorii DNA în calitate de martor.

„Nicodată Dragnea nu a avut vreo discuție numai cu mine pe această temă. Doar cu avocații dânsului. Eu nu pot să știu toate lucrurile care s-au făcut. Eu nu am avut nicio întâlnire cu Dragnea pe această temă. Din punctul meu de vedere, agentul CEDO este responsabil pentru ceea ce face“, a declarat Teorodr Meleșcanu la ieșirea de la DNA.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel