Teodor Meleșcanu DINAMITEAZĂ ALDE. Plan secret cu Mircea Diaconu pentru PREZIDENȚIALE

Narcis Popa |
Data publicării:
Teodor Meleşcanu
Teodor Meleşcanu

Teodor Meleșcanu a declarat, în legătură cu candidatura independentă a lui Mircea Diaconu la prezidențiale și susținerea de către alianța ALDE și Pro România, a fost o decizie nediscutată în forurile ALDE, ci „a venit dintr-un cerc foarte restrâns și a fost pusă pe masă”.

„Pe domnul Diaconu nu aveam altă soluție practic, trebuia să avem un candidat, lucrurile erau deja foarte aproape de, suntem în perioada de precampanie deja electorală, dacă președintele nu a mai dorit să candideze am fost puși în situația să găsim o altă soluție și atunci au fost niște discuții nu le cunosc, nu am participat la ele, cu Pro România cu un candidat comun independent, astea au fost până la urmă deciziile și lucrurile s-au întâmplat în continuare așa”, a afirmat Teodor Meleșcanu, vineri seara la Digi 24.

Întrebat dacă aceste discuții se derulează de ceva timp sau au apărut spontan, Teodor Meleșcanu a explicat că propunerile alianței cu Pro România nu au fost discutate în forurile ALDE.

„Drept să vă spun nu pot să vă răspund că nu știu. Nu s-au discutat, am spus și o repet acum ca să fie clar nu s-a discutat în forurile statutare ale partidului aceste probleme și aceste propuneri. Sigur că dacă ele s-ar fi discutat probabil că unii erau împotrivă, unii erau pentru și se ajungea până la urmă la o soluție firească, dar a venit dintr-un cerc foarte restrâns și a fost pusă pe masă”, a conchis Meleșcanu.

Trădare? 

 

Chestionat dacă a făcut un gest de trădare Călin Popescu Tăriceanu prin decizia ieșirii de la guvernare, după ce din 2016 a bătut palma cu PSD, fostul ministru de Externe a răspuns: „Eu niciodată nu am folosit cuvântul acesta. Alții l-au folosit pentru mine. Dacă l-au folosit pentru mine, să știți că se aplică și altora”.

ALDE a decis ieșirea de la guvernare și alianța electorală cu Pro România pentru susținerea candidaturii independente a lui Mircea Diaconu la prezidențiale.

Mai mulți lideri ALDE și-au arătat nemulțumirea în legătură cu această alianță, cum ar fi Daniel Zamfir și Marian Cucșa, cel din urmă precizând pe Facebook că decizia a fost luată de un grup restrâns de persoane, fără o consultare prealabilă a colegilor de partid.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel