TENSIUNI în Parlament. UDMR pune CONDIȚII pentru a susține Guvernul PNL

Liviu Ludovic |
Data publicării:

UDMR a pus o serie de condiții pentru a susține Guvernul PNL, acestea fiind trecute în acordul politic care va fi semnat luni. Printre ele se numără elaborarea bugetului pe anul viitor până în 15 decembrie, 6% din PIB pentru educație sau neadoptarea de legi prin OUG. 

Potrivit unor surse din UDMR, în acordul politic se mai solicită relansarea procesului de retrocedare, iar viitorul Guvern va da asigurări că nu va modifica legea electorală până la sfârșitul anului viitor, transmite Mediafax.

"Suntem de acord să susținem noul Executiv numai dacă își asumă angajamente precum elaborarea și supunerea dezbaterii bugetul de stat pe anul 2020 până în 15 decembrie, alocarea a 6% din PIB pentru educație. De asemenea, Guvernul se angajează să nu adopte legi prin OUG și asumarea răspunderii, să nu modifice legea electorală până la sfârșitul anului viitor, să pună în aplicare legislația internă și tratatele internaționale care privesc drepturile minorităților și să relanseze procesul de retrocedare", au spus sursele citate.

De asemenea, UDMR mai cere realocarea sumei de 2 miliarde de euro din Programul Operațional Infrastructura Mare spre Programul Operațional Regional.

Acordul politic pentru susținerea Guvernului Orban va fi semnat, luni, de la ora 17, de liderii UDMR și PNL.

Ludovic Orban anunța pentru luni o serie de întâlniri cu liderii PMP, USR, ai minorităților naționale, ai UDMR și ALDE, iar potrivit unor surse liberale, Orban vrea să semneze acorduri politice cu liderii acestor partide parlamentare pentru susținerea noului Executiv în Parlament.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel