Tensiuni în Coaliția PSD-ALDE. Tăriceanu vrea alegerea primarilor în două tururi

Liviu Ludovic |
Data actualizării: | Data publicării:

Călin Popescu-Tăriceanu a declarat că susține revenirea la sistemul de alegere al primarilor cu două tururi de scrutin, acest sistem fiind unul "mai democratic".

Liderul ALDE Călin Popescu Tăriceanu a declarat luni, la Palatul Parlamentului, că susţine alegerea primarilor în două tururi de scrutin și s-a arătat dispus să aibă o discuție în acest sens cu toate partidele parlamentare.

"Trebuie o discuţie mai largă la care să participe toate partidele parlamentare. Probabil că da, când o să hotărâm ca acest subiect să intre în discuţia politică a Parlamentului vom lua legătura şi cu cei de la UDMR pentru a ne coordona, dacă sunt şi ei interesaţi pe acest subiect", a spus Tăriceanu la Palatul Parlamentului, întrebat dacă ALDE va cere şi sprijinul UDMR pentru a promova alegerea primarilor în două tururi de scrutin.

El a adăugat că încă nu s-a discutat pe această temă în coaliţia de guvernare, dar s-ar putea ca acesta să fie un subiect în cadrul reuniunilor PSD-ALDE.

"Pentru noi este un dezavantaj (alegerea primarilor într-un singur tur - n.r.), iar pentru partidele mari este un avantaj nemeritat şi sigur că este în interesul nostru şi cred că este un sistem mai democratic ca alegerea să se facă în două tururi de scrutin", a afirmat preşedintele Senatului.

Preşedintele ALDE, Călin Popescu-Tăriceanu, a declarat sâmbătă, la Constanţa, că formaţiunea politică pe care o reprezintă susţine alegerea primarilor în două tururi de scrutin, în condiţiile în care alegerile locale într-un singur tur reprezintă un handicap pentru Partidul Alianţa Liberalilor şi Democraţilor, fiind avantajate nemeritat partidele mari.

Vicepremierul Daniel Suciu a declarat, duminică, la Brăila, că PSD susţine în continuare alegerea primarilor într-un singur tur de scrutin.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel