Ștefan Mandachi și-a vândut metrul de autostradă. Ce a făcut cu banii (FOTO + VIDEO)

Loredana Iriciuc |
Data publicării:
Sursa foto: Facebook @Ștefan Mandachi
Sursa foto: Facebook @Ștefan Mandachi

Spitalul Județean Suceava a primit un ajutor nesperat în lupta cu noul virus. Este vorba despre o unitate mobilă de terapie intensivă.

Zeci de mii de oameni au donat bani pentru ca planul să fie dus la bun sfârșit. Printre cei implicați în acest proiect se numără și omul de afaceri Ștefan Mandachi, care a scos „la vânzare” singurul metru de autostradă din Moldova.

„Îl ducem la spital și așteptăm ca săptămâna viitoare să vină firmele și să facă instalarea. În acel moment, presupun că va întra și intr-un proces de dezinfectare. Va conține 72 de injectomate, 12 monitoare și 12 ventilatoare. E un salon de Terapie Intensivă, complet”, a declarat Mandachi, împreună cu directorul Crucii Roșii - sponsori, potrivit Știrile PRO TV.

2. -imagine fara descriere- (52665952621651561.jpg)

Unitatea mobilă de terapie intensivă a fost dusă aseară în curtea Spitalului Județean Suceava.

„Având în vedere că secția de Boli Infecțioase va rămâne COVID, această unitate de Terapie Intensivă va deservi doar bolnavii de COVID. Urmând ca pe viitor să poată fi folosit și în alte intervenții de dezastre”, a spus Cornel Dediu, Crucea Roșie Suceava.

 

Ștefan Mandachi: „A fost una dintre cele mei intense perioade din viață mea”

 

Camionul a fost cumpărat din donații. Startul campaniei a fost dat în luna martie, iar banii au ajuns în conturile asociației Crucea Roșie Suceava.

Fiecare dintre cei care au contribuit a cumpărat centimetri din singurul metru de autostrada construit în Moldova.

„Numărul total de donatori a fost de 33.219, de pe toate continentele. Fără nicio excepție. Vreau să spun că a fost una dintre cele mei intense perioade din viață mea, chiar mult mai grea decât cea de la primul metru de autostradă”, a mai adăugat Ștefan Mandachi, antreprenorul care a dat startul campaniei.

 

Oamenii au donat aproximativ 1,5 milioane de euro

 

„Conducerea militară a spitalului a propus să facă o secție ATI că să deservească cazurile COVID, pentru a putea redeschide spitalul mare pentru toți ceilalți pacienți”, a mai precizat Cornel Dediu.

„De ce un centimetru de autostradă și de ce Ștefan Mandachi?! Este cineva care s-a dedicat total și a existat transparența necesară că să ne permită să facem această acțiune și, evident, Crucea Roșie Suceava a reprezentat garanția că lucrurile acestea se desfășoară pentru oameni”, spune Ionuț Ilie, unul dintre donatori.

În total, oamenii au donat aproximativ 1,5 milioane de euro.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel