Taxi fără șofer, vandalizat și incendiat în cartierul Chinatown din San Francisco - VIDEO

Echipa Stiri Diaspora |
Data publicării:
Imaginile cu masina Waymo în flăcări au fost postate pe rețelele de socializare (Foto: captură Youtube)
Imaginile cu masina Waymo în flăcări au fost postate pe rețelele de socializare (Foto: captură Youtube)

Imagini incredibile au fost surprinse în cartierul chinezesc din San Francisco, acolo unde o mulțime furioasă a incendiat un taxi autonom Waymo. 

Un vehicul autonom Waymo a fost incendiat, sâmbătă seara, după ce a fost vandalizat de un grup de persoane în Chinatown, au anunțat pompierii din San Francisco. Locuitorii din San Francisco se plâng de ceva vreme că mașinile cu conducere autonomă care circulau pe străzi provoacă blocaje și accidente. Recent, un robotaxi a lovit un biciclist. 

Vehiculele Waymo circulă de un an

 

Mai mulți oameni au atacat un taxi fără șofer în San Francisco, exprimând furia celor care nu vor mașini autonome pe străzile orașului.

În San Francisco este ușor să găsești un taxi fără șofer, acest tip de vehicul au început să circule în urmă cu aproximativ un an și sunt gestionate de General Motor și Waymo, compania a început experimentarea pentru a testa mașinile viitorului, dar nu totul merge conform cu plan. De la începutul testului, au avut loc mai multe accidente sau blocaje. Taxiuri Waymo s-au ciocnit cu o mașină de pompieri, au lovit un biciclist și au ucis un câine.

Încă de anul trecut, oficialii și locuitorii orașului s-au opus acordării de permise de taxi pentru aceste mașini. Potrivit Fanpage.it, mulțimea adunată în cartierul Chinatown din San Francisco a atacat mașina care se conducea singur în mijlocul străzii. Un băiat a sărit pe capotă, lovind violent de parbriz, din lateral, altul a spart geamurile cu un skateboard.

Au stropit mașina cu vopsea spray și apoi i-au dat foc. Reprezentantul Waymo, Sandy Karp, a explicat pentru The Verge că mașina complet autonomă „nu transporta niciun pasager” atunci când a fost atacată. Câteva artificii au fost aruncate în interiorul mașinii, provocând incendiul.

În momentul când au ajuns polițiștii la fața locului, mașina ardea deja. 

VIDEO

 

Youtube video image

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel