„Taxa pe lăcomie”. Teodorovici îl CONTRAZICE pe Tăriceanu: „Unii își fac foarte multe speranțe”

Loredana Iriciuc |
Data actualizării: | Data publicării:

Eugen Teodorovici a precizat, pentru Digi24, că OUG 14 nu are nicio șansă să fie introdusă în ședința de guvern de săptămâna viitoare, dar „dacă va fi un motiv pentru care să aducă un plus pentru români, cu siguranță suntem deschiși la orice propunere”.

OUG 114 este controversata Ordonanță adoptată la finele anului trecut de Guvernul PSD-ALDE, care prevede mai multe taxe, inclusiv așa-zisa „taxă pe lăcomie” impusă băncilor.

Miercuri, liderul ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, declarase că Guvernul ar putea renunţa la taxa de 2% impusă companiilor din energie prin Ordonanţa de Urgenţă 114. Tăriceanu a mai spus că şi premierul Viorica Dăncilă a recunoscut că taxa este excesivă.

Citește și „Taxa pe lăcomie". Tăriceanu spune că Dăncilă va SCHIMBA OUG 114

Întrebat dacă președintele Senatului s-a grăbit cu anunțul, Eugen Teodorovici s-a limitat să spună: „Nu vreau să fac astfel de remarci".

„Își fac foarte multe speranțe, mai ales că se face un lobby intens. Cândva o să va explicăm clar și public care sunt presiunile pe toate fronturile”, a mai spus ministrul, pentru Digi24.

El a avut un reproș voalat și pentru Ministerul Energiei: „Trebuie o analiză pe companiile din subordinea Ministerului Energiei. Trebuie să aflăm dacă cei care ne reprezintă (în consiliile de administrație ale unor companii precum Complexul Energetic Oltenia - n.r.) sunt cei mai potriviți oameni și acționează cu bună-credință. După ședința de guvern, am spus că analiza se va face lună de lună pentru a vedea cum cheltuiesc bani”.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel