Tătaru: „Nu putem restricţiona o grădiniţă de stat să se deschidă, dacă aplică aceleaşi norme ca o grădiniţă privată”

Loredana Iriciuc |
Data publicării:
Foto ILUSTRATIV
Foto ILUSTRATIV

Grădiniţele, creşele şi after school-urile de stat pot fi deschise din 15 iunie, dar depinde în mare măsură de autorităţile locale, a declarat miercuri seară ministrul Sănătății, Nelu Tătaru. 

„În 12 iunie s-ar fi terminat anul şcolar, inclusiv pentru grădiniţe, în acest context nu mai putem remunera un părinte care rămâne acasă şi atunci trebuie să dăm posibilitatea ca pentru copiii mici să poată fi undeva ţinuţi şi să aibă cineva grijă de ei”, a declarat Nelu Tătaru la Digi 24, referindu-se la redeschiderea after-school-urilor, creșelor și grădinițelor, din 15 iunie.

Întrebat dacă şi grădiniţele de stat pot fi deschise, el a spus că în mare măsură aceasta va depinde de autoritățile locale.

„Cele de stat, dacă vă amintiţi, aveam zilele trecute una sau două grădiniţe într-o comunitate care poate prelua copiii care nu mergeau la ţară, nu mergeau în concedii şi rămâneau undeva. Ţine foarte mult de autorităţile locale acest lucru. Nu restricţionăm, ţine foarte mult de autorităţile locale şi, mă repet, putem deschide grădiniţe, creşe after school-uri, în condiţiile în care repectăm o distanţare, o igienă foarte riguroasă. Nu putem restricţiona o grădiniţă de stat să se deschidă, în condiţiile în care aplică aceleaşi cerinţe şi aceleaşi norme de funcţionare ca o grădiniţă privată”, a adăugat ministrul Sănătății.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel