Tatălui elevului sârb care a luat viața colegilor săi ar putea fi aspru pedepsit. Părintele și-ar fi învățat fiul cum să folosească armele

Alexandra Curtache |
Data publicării:
Tatălui elevului sârb care a luat viața colegilor săi ar putea fi aspru pedepsit. Părintele și-ar fi învățat fiul cum să folosească armele
Tatălui elevului sârb care a luat viața colegilor săi ar putea fi aspru pedepsit. Părintele și-ar fi învățat fiul cum să folosească armele

Potrivit Parchetului, tatăl elevului sârb implicat în atacul armat soldat cu moartea a opt colegi și a paznicului școlii, ar putea fi aspru pedepsit. Bărbatul a declarat, însă, vineri în fața anchetatorilor că nu poartă nicio responsabilitate pentru acest incident, relatează Reuters.

La Belgrad, un băiat de 13 ani a comis miercuri o serie de atacuri cu arme de foc, în urma cărora a omorât un paznic de școală și a rănit alte șapte persoane. Din cauza vârstei sale, el nu va fi supus răspunderii penale și este în prezent evaluat de specialiști în psihologie și psihiatrie.

 

Tatăl copilului este învinovățit că și-a învățat fiul să tragă cu arma

 

În schimb, tatăl băiatului a fost pus sub acuzare de către procuratură. Bărbatul, identificat ca Vladimir K., ar putea fi condamnat la o pedeapsă de până la 12 ani de închisoare pentru tulburarea gravă a securității publice. Procurorii intenționează să solicite instanței să-l plaseze sub arest preventiv, din cauza riscului de influențare a martorilor, repetarea infracțiunii și temerii publice.

Anchetatorii afirmă că tatăl elevului a instruit și învățat fiul său cum să folosească armele de foc, participând la ședințe de tragere, chiar dacă acestea erau nepotrivite pentru vârsta copilului. Vladimir K. este suspectat și de neasigurarea condițiilor corespunzătoare de păstrare a armelor și munițiilor sale, din cauza cărora fiul său a reușit să ia două pistoale pe care le-a folosit în atacul de la școală din 3 mai 2023, potrivit procurorilor.

Vezi și: UPDATE. Un nou atac armat în Serbia, după tragedia de la școala din Belgrad: Opt persoane ucise și 13 rănite; al doilea atac în masă în două zile

 

Declarația morbidă a băiatul „Îmi pare rău că...”

 

Presa sârbă scrie că declarațiile băiatului i-au îngrozit pe asistenții sociali care se ocupă de caz. Ceea ce i-a șocat în mod deosebit a fost că acesta a recunoscut practic că nu are nicio remușcare și nu doar că a plănuit conștient crima, dar i-a și făcut plăcere să o execute, potrivit ziarului Kurir.

„Mi-a plăcut să le ascult țipetele. Îmi pare rău că nu i-am omorât pe toți cei de pe listă, dar când am ieșit în curte să schimb cartușul, mi-a căzut rucsacul cu cocktail-uri Molotov”, ar fi descris crima în detaliu.

O sursă a declarat pentru ziarul Kurir că băiatul a plănuit foarte bine acest masacru și calculat toate detaliile, inclusiv vârsta, urmând să împlinească 14 ani în curând. Polițiștii i-au confiscat telefonul și computerele.

„A petrecut zile întregi cercetând codul penal pe Google, adică care este limita de vârstă pentru a intra în închisoare. De aceea a ales în mod deliberat acest moment pentru atac, pentru că și-a dat seama că persoanele sub 14 ani nu merg la închisoare. Practic, s-a grăbit să comită infracțiunea la vârsta de 14 ani, adică în iulie, pentru a nu putea fi urmărit penal”, a declarat sursa citată de Kurir.

Vezi și: Mărturia elevului care și-a ucis opt colegi și un gardian: „Mi-a plăcut să le ascult țipetele. Îmi pare rău că nu i-am omorât pe toți cei de pe listă”

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel