UPDATE. Un nou atac armat în Serbia, după tragedia de la școala din Belgrad: Opt persoane ucise și 13 rănite; al doilea atac în masă în două zile

Nicoleta Nicolau |
Data actualizării: | Data publicării:

Opt persoane au fost ucise şi 13 rănite într-un nou atac armat care a avut loc aseară în Serbia, în regiunea oraşului Mladenovac, la circa 60 de kilometri de Belgrad. Poliţia a declanşat o amplă operaţiune de căutare a trăgătorului, despre care spune că ar fi un bărbat în vârstă de 21 de ani.

UPDATE. Poliţia l-a arestat vineri pe presupusul autor al noului atac armat în Serbia, în care opt persoane au fost ucise şi alte treisprezece rănite într-un sat din apropiere de Belgrad, relatează Reuters şi France Presse, titrează Agerpres.

'RTS a aflat că criminalul a fost arestat lângă Kragujevac', în centrul Serbiei, a transmis postul naţional RTS, după o operaţiune lansată în urma acestui măcel ce a avut loc joi noapte în mai multe sate din apropierea Belgradului, al doilea atac armat în masă în ţară în această săptămână.

'Suspectul U.B., născut în 2002, a fost reţinut în în vecinătatea oraşului Kragujevac, el este suspectat de uciderea a opt persoane şi rănirea altor 14 în timpul nopţii', a declarat Ministerul sârb de Interne într-un comunicat, adăugând că ancheta este în curs de desfăşurare.

Vezi mai multe detalii AICI.

Serbia: Presupusul autor al noului atac armat, arestat

 

 

Martori citaţi de presa locală spun că bărbatul a intrat în conflict cu un grup de persoane care se aflau în apropierea unei şcoli, s-a dus acasă pentru a lua o armă automată şi a deschis focul asupra lor. După atacul iniţial, bărbatul a continuat să tragă la întâmplare în persoane aflate pe stradă, dintr-un vehicul aflat în mişcare.

Atacul a avut loc la doar o zi după ce un elev de clasa a şaptea a ucis nouă persoane, un paznic şi opt elevi şi a rănit alte şapte într-o şcoală din Belgrad. Masacrul de miercuri a şocat Serbia şi a dus la apeluri de înăsprire a legii, potrivit Radioteleviziunii Voivodinei.

Potrivit presei sârbe, numele suspectului este Uroš Blažić.

2. -imagine fara descriere- (killer-serbia.PNG)

Atac armat în Serbia: Opt persoane ucise și 13 rănite

 

Potrivit legii, atacatorul nu poate fi responsabil penal din cauza vârstei, astfel că deja a fost internat la o clinică de neuropsihiatrie. Tatăl băiatului a fost arestat din cauza punerii în pericol a siguranţei publice. Ministerului Justiţiei i se sugerează să ia în considerare posibilitatea modificării codului penal pentru a scădea limita de vârstă pentru răspunderea penală a minorilor de la 14 la 12 ani, prin respectarea standardelor internaţionale şi europene. La Spitalul VMA a fost efectuat un test toxicologic pentru a stabili dacă băiatul se afla sub influenţa unor substanţe psihoactive atunci când a comis crimele, iar rezultatul testului este negativ, a declarat pentru Tanjug avocatul băiatului, Irina Borovic.

Poliţia din Bosnia a anunţat ieri arestarea unui tânăr în vârstă de 18 ani, care ameninţase pe reţelele sociale că va copia atacul armat petrecut la o şcoală din Serbia. Forţele de ordine din Federaţia Croato-Musulmană Bosniacă l-au reţinut pe suspect în oraşul Bihac din vestul ţării. Adolescentul avea antecedente de ameninţări şi intimidare în mediile sociale, dar un dosar penal împotriva sa a fost închis anul trecut, deoarece era minor.

Liceul a publicat o declaraţie prin care le cerea elevilor şi părinţilor să nu intre în panică din cauza ameninţărilor, arătând că autorităţile au fost informate despre situaţie. Şocul provocat de ştirile despre tragedia de la şcoala din Belgrad a fost resimţit în întreaga regiune, scrie agenţia Reuters, citaează Rador.

Un nou atac într-o şcoală din Belgrad. O elevă şi o profesoară, rănite cu cuţitul

 

Un nou atac a avut loc într-o şcoală din Belgrad. O elevă a intrat cu un cuţit de bucătărie într-o clasă şi a rănit o profesoară şi o elevă. Victimele sunt în afara oricărui pericol. Fata, care are 15 ani, fusese de curând exmatriculată. Atacul a avut loc tot la o şcoală privată din capitala sârbă. Instituţia a fost evacuată, iar adolescenta a fost reţinută de poliţie. Vestea vine la doar o zi după atacul armat dintr-o altă şcoală din Belgrad, acolo unde un elev de 13 ani a deschis focul şi a ucis nouă persoane.

 

La doar o zi după masacrul din Belgrad, unde un elev de clasa a VII-a a intrat înarmat cu două pistoale în şcoala unde învăţa şi a răpit nouă vieţi, un alt atac tulbură ţara, informează Observator. O adolescentă în vârstă de 15 ani a fost reţinută, după ce a rănit cu cuţitul o altă elevă de 15 ani şi o profesoară de 43 de ani.

Potrivit primelor informaţii, fata a fost exmatriculată recent din unitatea de învăţământ, ceea ce ar putea constitui motivul din spatele atacului. Ambele victime au fost rănite în zona membrelor superioare, la mână. A fost demarată o anchetă în acest caz.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel