Tarte cremoase cu Nutella. O adevărată delicatesă de patiserie cu o umplutură incredibilă de cremă de alune 

Nicoleta Baciu |
Data publicării:
Tarte cremoase cu Nutella. O adevărată delicatesă de patiserie cu o umplutură incredibilă de cremă de alune 
Tarte cremoase cu Nutella. O adevărată delicatesă de patiserie cu o umplutură incredibilă de cremă de alune 

Tarte cremoase cu Nutella. O adevărată delicatesă de patiserie cu o umplutură incredibilă de cremă de alune. Aceste tarte  pot fi servite la micul dejun pentru a începe ziua în forță. Desertul va fi apreciat de toată familia: cei mici vor fi încântați, iar adulții nu vor rezista aromelor parfumate ale tartelor.

Tartele cremoase cu Nutella sunt gata în câțiva pași și te vor face să arăți grozav în fața prietenilor, invitați la ceaiul de la ora cinci.

 Pentru aceste delicioase tarte aveți nevoie de:

100 grame de unt,

100 grame de 100 făină,

240 grame zahăr granulat,

un ou;

praf de copt, praf de sare, 

nutella pentru umplutură (folosiți ce cantitate doriți, după gust).

 

 

Tarte cremoase cu Nutella. O adevărată delicatesă de patiserie cu o umplutură incredibilă de cremă de alune. Mod de preparare

 

 

Pe suprafața de lucru puneți făina, adăugați în centru zahărul, oul, un vârf de cuțit de sare, praful de copt, sare și untul rece, tăiat în bucăți. Frământați repede până obțineți un aluat neted și omogen Facem o bilă de aluat, înveliți-o în folie alimentară și puneți-o la frigider pentru jumătate de oră.

 

Puteți prepara si: Mini-prăjituri cu cremă de flori de soc, cireșe și mascarpone. Un desert fantastic, care merită încercat măcar o dată în viață

 

Preîncălziți cuptorul la 180 de grade. Ungeți formele de mini tarte cu puțin ulei. Scoateți aluatul din frigider. Cu ajutorul unui sucitor întindeți o foaie de aluat pe masa acoperită cu hârtie de copt. Foaia de aluat trebuie să aibă o grosime de aproximativ 1 centimetru.

Vă sugerăm și: Desert delicios cu Nutella, fără unt și fără coacere. Este gata în 5 minute și are doar 150 de calorii

 

Cu o formă rotundă (puteți folosi și un pahar) decupați cercuri din foaia de alat. Atenție, circumferința acestor cercuri decupate trebui să fie puțin mai mare decât cea a formelor. Acum întindeți resturile rămase din foaia de aluat, deoarece avea nevoie de ele pentru a face fâșii deasupra tartei.

Citiți și: Creme brulee, rețeta originală din doar 4 ingrediente. Cel mai popular desert franțuzesc

 

Transferați cercurile de aluat în formele de tarte și aplatizați baza cu mâinile umede, pentru ca aluatul să adere bine la margini. Înțepați cu o furculiță aluatul, apoi umpleți tartele cu Nutella. Decorați suprafețele mini tartelor cu fâșii de aluat, așezându-le în formă de diamant. Tartele se coc aproximativ 20 de minute. Scoateți tartele din cuptor atunci când suprafața este aurie și lăsați-le să se răcească. Deci, bucurați-vă de toată aroma acestor tarte spectaculoase!  Poftă bună!

Dacă doriți să fiți notificați direct pe Whats App, atunci când apare o NOUĂ REȚETĂ, puteți intra pe grupul de Whats App al StiriDiaspora accesând următorul link - https://chat.whatsapp.com/HZdY3L7PpzjEubma84fWnt

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel