Tartă cu morcovi și mere. Fără ouă, lapte sau unt! Un desert ușor, pufos și autentic, ideal pentru micul dejun

Nicoleta Baciu |
Data publicării:
Tartă cu morcovi și mere. Fără ouă, lapte sau unt! Un desert ușor, pufos și autentic, ideal pentru micul dejun
Tartă cu morcovi și mere. Fără ouă, lapte sau unt! Un desert ușor, pufos și autentic, ideal pentru micul dejun

Tarta cu morcovi și mere este un desert ușor, pufos și autentic, ideal pentru micul dejun. Pentru prepararea acestui desert nu aveți nevoie de ouă, lapte sau unt. De aceea este un desert excelent atât pentru toate persoanele intolerante la lactoză, cât și pentru cei care sunt la dietă, dar le este poftă de ceva dulce.

 

Tarta cu morcovi și mere are un conținut scăzut de zahăr, comparativ cu alte deserturi. Deci, este un desert excelent de oferit copiilor, deoarece conține și o cantitate bună de morcovi și mere. 

INGREDIENTE:

1 măr,

3-4 morcovi (aproximativ 160 g),

250 g făină pentru prăjituri,

50 g amidon de cartofi,

110 g zahăr,

200 ml apă,

80 ml ulei de floarea soarelui,

sare,

zeamă de lămâie și puțină coajă rasă,

1 plic praf de copt,

zahăr pudră.

 

 

Tartă cu morcovi și mere. Fără ouă, lapte sau unt! Un desert ușor, pufos și autentic, ideal pentru micul dejun. PREGĂTIREA

 

Mai întâi, curățați morcovii, spălați-i și puneți-i în bolul de mixare. Apoi adăugați un măr tăiat cubulețe. Stropiți-l cu suc de lămâie și amestecați-l cu morcovii. Lăsați-le tocate dar nu cremoase.

 

Vezi si: Plăcintă cu mere și dovleac, un desert perfect de toamnă. Vedeta oricărei mese în familie

 

În paharul mixerului, combinați făina cu amidonul de cartofi, zahărul, apa, uleiul, sarea și praful de copt, dar și puțină coajă de lămâie rasă. Mixați timp de 5-6 minute. Când aluatul este neted, adăugați morcovii și merele pasate. Amestecați compoziția cu o  spatulă. 

 

Citiți și: Tartă cu ricotta si fistic. Un desert rafinat cu o aromă unică. Secretul cofetarilor italieni a fost dezvăluit

 

Acum ia o matriță la alegere, nu foarte mare, și toarnă amestecul în ea. Deasupra presoară o linguriță de zahar granulat pentru a forma o crusta dulce.

 

Încercați și. Brioșe pufoase cu ricotta, portocale și lămâi. Ușor de făcut și extrem de delicioase. Doar 90 de calorii pentru o porție

 

Coaceți tarta în cuptor, la 180 de grade, pentru cel puțin 45 de minute. După ce a trecut timpul, faceți testul cu scobitoarea și lăsați-o să se răcească. Serviți tarta cu o stropire frumoasă de zahăr pudră. Poftă bună!

Dacă doriți să fiți notificați direct pe Whats App, atunci când apare o NOUĂ REȚETĂ, puteți intra pe grupul de Whats App al StiriDiaspora accesând următorul link - https://chat.whatsapp.com/HZdY3L7PpzjEubma84fWnt

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel