Tartă cu ciocolată. Rețeta desertului rapid și delicios de Dragobete

Nicoleta Baciu |
Data publicării:
tarta_cu_ciocolata
tarta_cu_ciocolata

Tartă cu ciocolată. Pe 24 februarie românii celebrează ziua îndrăgostiților - Dragobete. Vă propunem un desert delicios și rapid, cu care își vei surprinde iubitul. Preparați o tartă cu ciocolată delicioasă, care se pregătește în doar câteva minute. 

Tartă cu ciocolată. Ingrediente: 

2 gălbenușuri

3 linguri zahăr

2/3 pachet unt

1 cană și jumătate de făină albă

200 gr ciocolată 

2 gălbenușuri

450 gr smântână dulce

 

Tartă cu ciocolată. Cum se prepară

 

 

Amestecă 2 gălbenușuri cu 3 linguri zahăr și 2/3 dintr-un pachet de unt până când obții o cremă omogenă.

Compoziția se întinde pe o tavă unsă și cu unt. Ulterior, tava se dă la rece pentru 30 de minute. Pune deasupra ei o bucată de hârtie de copt și da-o la cuptorul preîncălzit la 185 de grade Celsius. 

 

Dacă ți-a plăcut rețeta de Tartă cu ciocolată, s-ar putea să îți placă și rețeta Prăjitura Pădurea Neagră cu ciocolată și cireșe. Rețeta unui desert care te va cuceri iremediabil

 

Pentru umplutura: Într-un vas termorezistent se pune smântâna și ciocolata și se lasă la foc mic până când se topește ciocolata. Amestecul se ia de pe foc și se adaugă gălbenușurile. Când blatul este copt, peste el se toarnă umplutura. Tava se ma lasă în  cuptor pentru 15 minute. 

Tarta cu ciocolata se servește rece, presărată cu nuci întregi.  Poftă bună. 

 

Dacă ți-a plăcut rețeta de Tartă cu ciocolată, s-ar putea să îți placă și rețeta  Ciocolată de casă cu nuci și pudra de roșcove. Rețeta unui desert care nu te îngrașă

 

De asemenea, de Dragobete puteți savura și Ciocolată de casă cu nuci și pudra de roșcove.  Ingrediente: 100 g unt de cacao, 75 g miere lichidă, 200 g pudra de roșcove, 180 g nuci zdrobite, 100 ml apa caldă. Toate ingredientele se amestecă bine într-un bol, până se formează o pastă mai groasă, apoi se toarnă în diverse forme și se baga la frigider sau congelator câteva ore bune. Poftă bună.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel