Tartă cu cafea, fără coacere. Un desert proaspăt, de vară, surprinzător de delicios

Tartă cu cafea, fara coacere. Un desert surpinzător de delicios
Tartă cu cafea, fara coacere. Un desert surpinzător de delicios

Tarta cu cafea, fără coacere, este un desert proaspăt, de vară, care se prepară foarte ușor și este surprinzător de delicios.

Blatul acestei prăjituri, care este de fapt un amestec de firimituri, este compus din biscuiți și biscuiți amaretti uscați, care apoi este combinat cu o cremă moale de cafea, brânză mascarpone, frișcă și zahăr pudră. Rezultatul este o prăjitură apetisantă care nu necesită coacere.

Pentru a afla cum se prepară tarta cu cafea, fără coacere, nu trebuie decât să citești pașii de mai jos.

Și dacă îți plac deserturile fără coacere, trebuie să încerci și această prăjitură genială cu ciocolată, fără coacere.

Ingrediente

 

280 g de biscuiți (simpli sau digestivi)

100 g biscuiți amaretti uscați

150 g unt

250 ml de smântână proaspătă

350 g de brânză mascarpone

100 g zahăr pudră

60 g de cafea amară

Cum se prepară tarta cu cafea, fără coacere 

 

Dacă nu aveți biscuiți amaretti, puteți folosi un total de 380 g de biscuiți "normali".

Pentru a pregăti aluatul, măcinăm biscuiții și apoi amarettini într-un mixer, apoi combinăm cele două ingrediente. Se toarnă untul topit (la bain-marie sau în cuptorul cu microunde) și se amestecă totul până când se obține un amestec omogen.

Se toarnă 2/3 din compoziție într-o formă de tort de 24 cm tapetată cu hârtie de copt (pe fund și pe pereți) și, folosind dosul unei linguri sau mâinile umede, se creează o bază pentru prăjitura noastră și o margine în jurul perimetrului. Băgăm la frigider pentru 30 de minute.

Între timp, ne ocupăm de umplutură: într-un castron, amestecăm brânza mascarpone cu zahărul pudră, apoi, puțin câte puțin, turnăm cafeaua amară rece și continuăm să amestecăm până se omogenizează.

Separat, se bate frișca proaspătă și apoi se încorporează ușor-ușor în mascarpone și crema de cafea, amestecând cu o spatulă cu mișcări de jos în sus, pentru a evita ca amestecul să se aplatizeze.

Se toarnă crema obținută la baza prăjiturii, lăsând liber un centimetru de margine și se acoperă totul cu restul de biscuiți.

Înainte de a servi, se bagă la frigider și se lasă la răcit timp de 3-4 ore.

Dacă ți-a plăcut această tartă cu cafea, fără coacere, cu siguranță îți va plăcea și Tortul cu mere și iaurt, fără unt

[citeste si]


Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy