Tartă cu banane și ciocolată. O rețetă cu adevărat uimitoare, potrivită celor care țin la siluetă

Nicoleta Baciu / 25 apr 2022, 16:54 Salveaza PDF Comentarii
Tartă cu banane și ciocolată. O rețetă cu adevărat uimitoare, potrivită celor care țin la siluetă.
Tartă cu banane și ciocolată. O rețetă cu adevărat uimitoare, potrivită celor care țin la siluetă.

Tarta cu banane și ciocolata este cu adevărat uimitoare. Se știe că acest fruct este perfect pentru refacerea sărurilor minerale, pierdute în timpul efortului sportiv. În combinație cu ciocolata neagră, bananele sporesc aportul de magneziu.

Desertul este perfect pentru femeile care țin la siluetă, datorita blatului sfărâmicios și a umpluturii moii și delicioase.  O felie servită cu o cană de ceai cu aromă de vanilie este varianta perfectă pentru o întâlnire de după-amiază cu vechii prieteni.  

Ingredientele pentru blat:

130 grame de unt rece,

un ou,

250 grame de făină,

85 grame de zahăr granulat,

40 grame de migdale tocate,

praf de sare

Pentru umplutură:

200 grame de dulceață de mere,

50 grame de chipsuri de ciocolată amară

4 banane.

Aceste doze sunt ideale pentru o matriță cu diametrul de 26 cm.

Ești curios să afli cum să procedezi? Să începem!

 

Tartă cu banane și ciocolată. O rețetă cu adevărat uimitoare, potrivită celor care țin la siluetă. PREPARARE

 

Cerneți făina direct în bolul robotului de bucătărie, adăugați untul rece tăiat în cuburi. Mixai ingredientele la viteză medie pentru a obține un amestec nisipos.

Vedeți și: Plăcinta cu mere, fără făină. Un desert senzațional cu doar 160 de calorii pe felie

 

Se încorporează zahărul, migdalele tocate și praful de sare. La final se adaugă oul și se amestecă în continuare câteva minute. Când aluatul este omogen și uniform, formați o bilă, înveliți-o în folie alimentară și puneți-o la frigider pentru 30 de minute.

Vă sugerăm și: Tartă cu gem din trei ingrediente, fără coacere. O rețeta simplă pentru o dimineață perfectă

 

Între timp, preîncălziți cuptorul la 180° și tapetați ​tava de copt cu hârtie specială. Udați-o și strângeți-o pentru ca  să adere bine de fund și margini. Sau tva se unge cu ulei și puțin zahăr.

Suprafața de lucru se presoară cu făină, deoarece a venit timpul să lucrați cu blatul. Întindeți blatul, care trebuie să aibă o grosime de 2 mm. Foaia de blat se așează în tava pregătită. Înțepați suprafața blatului cu o furculiță. 

Ați putea încerca și: Tartă cu ricotta și lămâie: fără făină, lapte și praf de copt. O felie are doar 105 de calorii  

 

Gemul de mere se întinde uniform pe blat. Tăiați bananele felii și aranjați-le armonios deasupra gemului de mere, astfel încât să acopere toată baza. Tarta se coace aproximativ 30 de minute.

Scoateți tarta cu banane din cuptor și ornați-o cu fulgii de ciocolată, care se vor topi puțin la căldură pentru a da un gust unic desertului dumneavoastră.

 

 - Dacă doriți să fiți notificați direct pe WhatsApp atunci când apare o nouă rețetă,  intrați pe grupurile de WhatsApp ale StiriDiaspora accesând următoarele linkuri:
- https://chat.whatsapp.com/HZdY3L7PpzjEubma84fWnt

  - https://chat.whatsapp.com/JpU46kLYRoj4aFPaYYew1g

 - https://chat.whatsapp.com/L7mlUEbirZf2lRA4FLa62G

- https://chat.whatsapp.com/FYLZZfReaCkL51adqmoAXJ

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News


Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt1
YesMy