Tăriceanu regretă că nu a candidat la prezidențiale: "Aș fi avut o șansă serioasă!"

Liviu Ludovic |
Data publicării:

Călin Popescu Tăriceanu a declarat că regretă că nu a candidat la prezidențiale, deoarece ar fi avut șanse în cazul susținerii unei coaliție mai extinsă, formată din ALDE-PSD și alte partide. El a precizat că nu a vrut să candideze doar ca să facă figurație în cursa electorală. 

"Eu am renunțat să mai particip la cursa prezidențială, pentru că nu am reușit să facem un acord cu PSD și era clar că în aceste condiții totuși candidatul PSD are o șansă în plus față de mine, iar ca să fac numai figurație în cursa electorală am considerat că nu este nevoie. Sigur o decizie îndelung comentată", a afirmat Călin Popescu Tăriceanu, într-un interviu acordat postului Antena 3.

Liderul ALDE a adăugat că au fost și voci din PSD care ulterior au recunoscut că a fost o greșeală strategică a social-democraților la alegerile prezidențiale.

"Nu pot să spun că nu regret pentru că eu cred că dacă aș fi fost candidatul din partea unei coaliții mai largi care să cuprindă bineînțeles ALDE, PSD și poate și alte formațiuni, aș fi avut o șansă serioasă să îl contracarez pe candidatul care venea din partea PNL, în speță pe Iohannis. Nu numai eu (am acest regret – n.r.). Am văzut voci din actuala conducere a PSD care recunosc deschis că s-a făcut o greșeală strategică în această privință. Numai că, din păcate, timpul nu mai putem să îl dăm înapoi", a conchis Tăriceanu, potrivit Mediafax.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel