Tăriceanu: "Nu există alternativă la actuala coaliţie. Am susţinut unele decizii PSD din solidaritate"

Andreea Cosma |
Data publicării:

Călin Popescu Tăriceanu dă asigurări că va rămâne în coaliţia de guvernare, întrucât "nu există o alternativă rezonabilă". Totodată, şeful ALDE recunoaşte acum, după condamnarea lui Liviu Dragnea, că nu a fost de acord cu toate măsurile luate de PSD şi că unele au foat luate fără să fie consultat, însă le-a promovat "din dorinţa de solidaritate".

"Nu credem că există o alternativă rezonabilă la actuala coaliţie. Din câte am văzut, unul din partidele de opoziţie chiar a delcarat că nu vrea să participe guvernare. Adică nu au capacitatea de a-şi asuma responsabiltiatea grea a unei guvernări și ca atare, în aceste condiții, am decis să continuăm să fim parte a actualei coaliții de guvernare. Am consultat-o şi pe doamna premier Viorica Dăncilă, are acelaşi punct de vedere. Vă pot spune foarte clar, vom continua guvernare", a declarat Călin Popescu Tăriceanu.

 

Tăriceanu: "Am fost puși în fața unor decizii deja luate. Le-am susținut din dorința de solidaritate"

 

Liderul ALDE a recunsocut că au fost nişte decizii ale PSD-ului cu care nu a fost întru totul de acord şi unele dintre ele au fost luate făpră să fie înştiinţat. Totodată, propune o remaniere "mai largă".

"Am să îi propun doamnei premier să analizeze dacă este nevoie de o remaniere mai largă sau de o restucturare. Nu mă refer numai la persoane,ci mă refer la structura guvernului. O să introducem câteva reguli în ceea ce priveşte funcţionarea coaliţiei de guvernare, vom avea regulat şedinţe formale ale coaliţiei, în care vom lua deciziile importante.

Citește și: Dăncilă a transmis preşedintelui noi propuneri de miniştri. Cine este la Ministerul Diasporei

Pentru că, altfel, nu vreau să intru în detalii, dar ceea ce s-a întâmplat o bună bucată de vreme, ALDE a avut o atitudine foarte corectă în coaliţia de guvenrare. Au fost, însă, situaţii când am fost puşi în faţa unor decizii deja luate şi din dorinţa de solidaritate, a trebuit, public, să fim chiar în situaţia să promovăm acele măsuri, în condiţiile în care, probabil, sesizam că sunt anumite puncte nevralgice", a declarat Călin Popescu Tăriceanu.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel