Tăriceanu, după ce Iohannis a vorbit despre anticipate: „O demisie a premierului ar fi un gest de desconsiderare a Parlamentului”

Loredana Iriciuc |
Data publicării:

Fostul președinte al Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, a reacționat, în această seară, la Antena 3, după ce președintele Klaus Iohannis a declarat că va discuta mâine cu premierul Ludovic Orban despre posibilitatea declanșării alegerilor anticipate.

„Preşedintele nu mi-a dat impresia că doreşte cu adevărat să îl preseze pe premier pentru a demisiona. El (n.r. - Klaus Iohannis) consideră ca o posibilă acţiune politică alegerile anticipate. Demisia lui Ludovic Orban pentru declanşarea alegerilor anticipate trebuie să aibă o justificare foarte solidă.

Declanşarea unei crize politice, în condiţiile în care Parlamentul a votat bugetul, necesită o explicaţie foarte serioasă, chiar dacă din anumite considerente de ordin politic aceasta ar fi soluţia dorită de preşedinte.

O criză politică nu poate fi apanajul unui gest egoist. O criză politică este o criză pentru ţară. Declanşarea alegerilor anticipate este de resortul Parlamentului, dar Parlamentul a arătat că susţine Guvernul. O demisie a premierului ar fi un gest de desconsiderare a Parlamentului”, a declarat Călin Popescu Tăriceanu, la Antena 3.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel