Tăriceanu, după avertismentul Bruxelles-ului: "E dublu standard. Nimeni nu a îndrăznit să dea indicaţii "

Andreea Cosma |
Data actualizării: | Data publicării:
Călin Popescu Tăriceanu
Călin Popescu Tăriceanu

Călin Popescu Tăriceanu susţine că oficialii de la nivelul UE fac ceea ce le recomandă guvernanţilor din România să nu facă, adică să le spună procurorilor cum să instrumenteze cazuri. 

Şeful ALDE acuză Bruxelles-ul de dublu standard în cazul României.

"Niciun membru al Guvernului sau al Parlamentului nu a îndrăznit să dea indicaţii instanţelor sau procurorilor cum să instrumenteze un dosar. Dar văd acest lucru petrecându-se la nivelul oficialilor europeni, lucru care mă îngrijorează profund pentru că asta înseamnă că există un dublu standard, există un limbaj pentru public şi o altă modalitate de acţionare concretă", a spus Tăriceanu.

Şiderul ALDE mai spus că dacă Parlamentul European o vrea pe Kovesi procuror general, negocieze politic ocuparea funcţiei, aşa cum puterii din România i s-a spus să nu facă.

"Dacă doamna Kovesi este preferata Parlamentului European pentru funcţia de procuror general, ceea c epare să fie cazul, au să negoieze politic, cum nouă ne recomandă să nu o facem, această poziţie împreună cu Consliliul European", a declarat Călin Popescu Tăriceanu, în Parlament.

 

Tăriceanu, despre OUG pe Justiţie: "Nu este niciun secret"

 

Cât despre o posibilă ordonanţă de urgenţă, şeful ALDE a spus că Ministrul trebuie să opună anumite articole declarate neconstituţionale din Codul penal şi de procedură penală şi e posibil să dea şi o ordonanţă în acest sens.

"Nu este niciun secret, sunt o serie de decizii ale CCR care vizează o serie de articole din Codul penal şi din Codul de procedură penală care sunt neconstoituţionale şi pentru care există obligativitatea punerii lor în acord cu deciziile CCR. Ministrul Justiţiei este cel care e factorul cheie îna ceastă procedură şi, sigur că proibabil are în vedere elaborarea unei ordonanţe de urgenţă pe aceste subiecte", a mai declarat Călin Popescu Tăriceanu.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel