Tăriceanu, despre SCANDALUL cu Toader: „Am văzut declarațiile lui Dragnea, Dăncilă, în fine”

Loredana Iriciuc |
Data actualizării: | Data publicării:

Președintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, a comentat, în această seară, la Antena 3, scandalul care a ținut astăzi prima pagină a ziarelor: demisia sau demiterea ministrului Justiției, Tudorel Toader.

„Tudorel Toader a avut un rol important în demersul pe care noi l-am întreprins pentru reformarea Justiției, revenirea la normalitate, pentru a rupe legăturile oculte între servicii și parchet. Toader a făcut multe lucruri.

Niciun ministru în ultimii 10 ani nu a avut curajul să-i clintească un fir de păr lui Kovesi sau să facă cerere de revocare pentru Augustin Lazăr.

Am văzut declarațiile domnului Dragnea, doamnei Dăncilă, în fine. Nu-mi rămâne decât să văd că anumite televiziuni, care până acum îl criticau pe domnul Toader, au început să se lamenteze că noul ministru va fi domnul Nicolicea. Toader a făcut lucruri pe care opoziția le-a calificat prea abrupte, iar cei de la putere că ar fi prea puțin. E greu să împaci pe toată lumea.

Dacă vine vorba de modificarea Codurilor penale și transpunerea deciziilor Curții Constituționale, nu se poate vorbi de o lipsă de curaj a lui Toader, cel care a luat decizia de a revoca pe Kovesi și Lazăr.

Dacă ați observat, ați văzut care au fost atacurile în interior, în țară, și în afara țării, ați observat că în exterior s-a creat o anumită percepție că aceste măsuri adoptate prin ordonanță de urgență, fără o dezbatere prealabilă, ar dăuna sistemului democratic și ar pune sub semnul întrebării aceste măsuri”, a declarat Tăriceanu la Antena 3.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel