Tăriceanu, despre Renate Weber: "Își va îndeplini toate atribuțiile"

Preşedintele Senatului, Călin Popescu-Tăriceanu, a declarat miercuri că o cunoaşte de foarte mulţi ani pe Renate Weber, îi ştie activitatea profesională şi este absolut convins că îşi va îndeplini toate atribuţiile pe care i le conferă legea în privinţa exercitării mandatului de Avocat al Poporului.

"O cunosc pe doamna Renate Weber de foarte mulţi ani, ştiu care este activitatea profesională a domniei sale, este un cunoscut activist pentru drepturile omului şi cred că este firesc să fie tentată să se aplece mai mult pe această componentă, dar sunt absolut convins că îşi va îndeplini în totalitate toate atribuţiile, prerogativele, pe care i le conferă legea în privinţa exercitării mandatului de Avocat al Poporului", a afirmat preşedintele Senatului.

El a adăugat că Avocatul Poporului, instituţie care va fi condusă de Renate Weber, trebuie să joace un rol "din ce în ce mai important, mai activ", în contextul în care ''în România ultimilor ani au fost înregistrate grave derapaje în ceea ce priveşte independenţa Justiţiei".

"Această instituţie cred că poate să joace un rol din ce în ce mai important, mai ales în contextul în care în România ultimilor ani au fost înregistrate grave derapaje în ceea ce priveşte independenţa Justiţiei. Şi pentru că independenţa Justiţiei a fost afectată, atunci invariabil drepturile şi libertăţile cetăţenilor sunt cele care suferă şi Avocatul Poporului este instituţia menită să apere aceste drepturi ale cetăţenilor, aşa încât cred că va trebui să joace un rol cât mai activ în această dezbatere publică, care, din păcate, a fost deformată, distorsionată, s-a încercat discreditarea ei. Cred că dacă România vrea să fie cu adevărat o ţară democratică şi o ţară liberă, în care cetăţenii să poată trăi neîngrădit, fără ca să existe atmosfera care a domnit în ultimii ani, o atmosferă de gen big-brother, de supraveghere, teroare, cătuşe, justiţie televizată, cred că trebuie ca Avocatul Poporului să joace un rol cât mai puternic în perioada în care urmează", a precizat Tăriceanu, întrebat ce aşteptări are de la noul Avocat al Poporului.

Cât priveşte faptul că noul Avocat al Poporului a fost preşedintele Fundaţiei Soros, Tăriceanu a spus că nu crede în acuzaţii de acest gen, care nu au nici "cel mai mic fundament.

"Cred că activitatea doamnei Weber este cunoscută, transparentă, aşa încât nu cred că acuzaţii de acest gen au cel mai mic fundament, adică nu cred că se pot justifica astfel de acuzaţii. Renate Weber şi-a făcut datoria faţă de acest element fundamental care reprezintă drepturile cetăţeanului cu prisosinţă", a conchis Tăriceanu. 

[citeste si]


Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt1
YesMy