Tăriceanu, despre prezidenţiale: „Electoratul mă obligă să îmi depun candidatura”

Loredana Iriciuc |
Data publicării:

Călin Popescu Tăriceanu anunţă că electoratul liberal îl obligă să îşi depună candidatura la prezidenţiale, urmând să stabilească dacă va fi una comună cu PSD. Tăriceanu spune că, în sondajul deja realizat, 90% dintre cei care votează cu PSD şi-au arătat susţinerea pentru candidatura sa.

„Mi-am arătat această disponibilitate, colegii mei cunosc că am motivaţia necesară pentru a candida la următoarele alegeri, având în vedere că o viitoare candidatură comună din partea noastră şi a PSD ar avea şanse mai mari. Vom discuta după data de 20, pe baza sondajelor de opinie pe care şi noi le avem şi colegii din PSD le au în derulare. Vom hotărî întâi separat şi apoi, dacă va fi cazul, împreună, despre candidatura separată sau condiţiile optime de candidatură comună”, a declarant Călin Popescu Tăriceanu, potrivit Mediafax.

Întrebat dacă va merge oricum mai departe cu candidatura la prezidenţiale, dacă nu există o înţelegere cu PSD, Tăriceanu a spus: „ALDE, ca formaţiune de factură liberală, îşi propune să reprezinte un anumit electorat, lucru care pe mine mă obligă să îmi depun această candidatură pentru a reprezenta acest electorat, care are o viziune liberală asupra societăţii, a economiei”.

Călin Popescu Tăriceanu spune că a discutat în mai multe rânduri cu Viorica Dăncilă despre candidatul la prezidenţiale.

„Doamna premier a spus că şi ei fac o evaluare pe baza sondajelor în care au testat mai multe posibile soluţii şi candidaturi. În sondajul pe care noi l-am făcut nu este doamna Dăncilă inclusă, pentru simplul motiv domnia sa a declarat că nu doreşte să candideze la prezidenţiale. În sondajele pe care noi le-am făcut sunt două elemente care sunt foarte clare: o majoritate covârşitoare a celor intervievaţi care optează pentru candidat unic ALDE şi PSD, în ceea ce mă priveşte o favorabilitate de 90% în rândul respondentilor favorabili PSD, a simpatizantilor”, a mai spus preşedintele ALDE.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel