Tăriceanu despre declarațiile premierului olandez în legătură cu aderarea la Schengen: „M-au deranjat”

Președintele Senatului Călin Popescu Tăriceanu a declarat, astăzi, că premierul Olandei, Mark Rutte, ar trebui să rezolve problemele din țara lui, în loc să atace România, informează HotNews.ro.

„România a îndeplinit condițiile de aderare la Schengen de foarte multă vreme. Declarațiile premierului Rutte în legătură cu aderarea la Schengen m-au deranjat. Întâi să își rezolve problemele pe care le au ei, nu cred că le dă cineva dreptul să facă astfel de remarci. Cadrul legal european prevede o serie de condiții de aderare pe care România le-a îndeplinit. Dacă vine cu condiții suplimentare, acestea nu au niciun fel de bază. Cred că până la urmă Schengen-ul nu mai este chiar așa o miză importantă, mai ales că sunt 12 ani de la aderare și aceste atitudini nu sunt decât atitudini rău voitoare, la care cred că cei care fac parte din Executivul român trebuie să acorde mai multă atenție", a declarat Călin Popescu Tăriceanu, la Drobeta Turnu-Severin.

Citește și Premierul Olandei, mesaj TRANȘANT: „Veți adera la Schengen, când veți respecta... Nu vă îndreptați în direcția bună!"

Tăriceanu susține că există anumite interese pentru care Olanda nu vrea adearea României la Schengen.

„Sunt țări care cred că țările noastre din Estul Europei trebuie să urmeze ce spun ei, fără comentarii. Interesele economice sunt legate de contracte mari de achiziții publice, cum sunt cele din domeniul apărării, pentru Corvete, altele sunt cele care vizează portul Constanța”, a mai spus președintele Senatului.

 

[citeste si]

Get it on App Store Get it on Google Play

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

9 apr 2020, 06:53 in Știri
Horoscop, joi, 9 aprilie 2020

  TOP STIRI CELE MAI

Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

diaspora.n-nxt.25