Tăriceanu, despre citația primită în calitate de suspect: „Același stil al Parchetului pe teren politic”

Loredana Iriciuc |
Data publicării:

Călin Popescu Tăriceanu a declarat astăzi că citația în calitate de suspect primită chiar de ziua sa arată că este „același stil al Parchetului pe teren politic”, iar acțiunea este doar pentru a-l bloca pe el și ALDE în campania electorală, deoarece dosarul datează din 2018.

„Ceea ce mi se pare nefiresc este că dosarul a fost deschis în 2018. Suntem în 2020. De ce a stat până în 2020 procurorul și nu mi-a făcut această precizare cu privire la calitatea de suspect. Nu s-a întâmplat nimic din 2018 până în prezent. Are cumva vreo legătură cu campania electorală? Mi se pare o legăturpă evidentă cu campania electorală. E același stil al Parchetului pe terenul polituc, ca să mă blocheze pe mine și partidul pe care îl condu în campania electorală", a spus Tăriceanu, în cadrul unei conferințe de presă susținută la Parlament.

Liderul ALDE a subliniat că a primit o citație de la Pachet în care i se comunică faptul că este suspect într-un dosar penal referitor la abuz în funcție.

„Vă spun mai multe după ce mă voi duce la Parchet. Convocarea pe care am primit-o nu spune decât că sunt suspect într-un dosar penal referitor la abuz în funcție. Restul de informații nu le am, decât ce a apărut în spațiul public. În presă a apărut că abuzul în funcție s-ar referi la nepunerea în aplicare a deciziei ANI privind incompatibilitatea unui membru al Senatului. Aici vreau să fac câteva comentarii. Dacă despre asta este vorba, pot spune că am respectat la virgulă prevederile regulamentului Senatului. Președintele Senatului nu este persoana care dispune discreționar de calitatea de membru al unuia sau altuia din membrii Senatului", a completat Tăriceanu.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel