Tăriceanu: Dăncilă să nu se aștepte să RENUNȚ în favoarea ei

Alexandra Steoleaca |
Data publicării:

Preşedintele ALDE, Călin Popescu-Tăriceanu, şi-a exprimat miercuri dezamăgirea că PSD a optat pentru un candidat propriu la alegerile prezidenţiale şi a atras atenţia că, deşi nu îşi va "ataca" partenerii de coaliţie, în campanie "spiritele se mai înfierbântă".

"Este o dezamăgire că s-a luat această decizie, care sigur că va induce anumite probleme în cadrul coaliţiei. Va urma o competiţie electorală în care sigur, în ceea ce mă priveşte, consecvent cu comportamentul pe care l-am avut până acum în cadrul coaliţiei, nu voi ataca partenerii de coaliţie, nu voi ataca celălalt contracandidat, dar în campanie spiritele se mai înfierbântă. Nu este exclus ca, la nivel local, diverse luări de poziţie să nu fie întotdeauna concordante, să apară anumite probleme. Nu mă aştept ca, (...) după încheierea campaniei în care în cadrul coaliţiei avem doi candidaţi, lucrurile să meargă mai bine. Riscul este, din contră, ca lucrurile să meargă mai prost. I-am atras atenţia asupra acestui lucru doamnei Dăncilă, rugând-o să analizeze şi consecinţele din această perspectivă", a afirmat Tăriceanu.

El a declarat că "poate PSD va găsi că este mai înţeleaptă o candidatură comună" la sfârşitul lunii august, după o nouă cercetare sociologică.

"Şi acum probabil că ar trebui serios să reflecteze, să vedem după depunerea candidaturilor cum evoluează opţiunile electoratului şi undeva, către finele lunii august, să facem o nouă cercetare sociologică şi (...) poate PSD va găsi că este mai înţelept să mergem pe o candidatură comună. (...) În momentul de faţă, cercetările sociologice (...) nu o indică pe doamna Dăncilă ca fiind principalul contracandidat al domnului Iohannis. Principalul contracandidat sunt eu. Nu este exclus ca o mobilizare a partidului, a electoratului să o ducă într-o poziţie diferită, dar eu vorbesc de situaţia din acest moment", a mai spus Tăriceanu.

Preşedintele ALDE a subliniat că va depune "toate eforturile ca în cadrul alianţei relaţia să se desfăşoare în condiţii cât mai bune, astfel încât să nu fie afectate coaliţia şi actul de guvernare".

Tăriceanu a explicat că "PSD este capabil să mobilizeze strict voturile electoratului PSD, dar pentru a câştiga alegerile prezidenţiale (...) trebuie să fii capabil să iei şi voturi din zona de centru-dreapta, ceea ce PSD (...) nu reuşit la alegerile din 2014, 2009 şi 2004".

Întrebat dacă a luat în calcul propria retragere din cursa pentru prezidenţiale pentru a o susţine pe Viorica Dăncilă, Tăriceanu a spus: "Nu. Dacă doamna Dăncilă are speranţe în acest sens, îi spun de pe acum să nu aştepte la o astfel de decizie".

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel