Tăriceanu către Dăncilă: „Când sapă GROAPA altuia, 'orice om să-i fie FRICĂ'!“

Nicoleta Nicolau |
Data publicării:

Călin Popescu Tăriceanu a declarat că BEC, cu complicitatea Vioricăi Dăncilă, a decis ca Mircea Diaconu să nu aibă reprezentanţii în secţiile de votare. 

Călin Popescu Tăriceanu a declarat că BEC, în dispreţ faţă de lege, a decis ca Mircea Diaconu să nu aibă reprezentanţii în secţiile de votare. Liderul ALDE i-a transmis Vioricăi Dăncilă, complice la această mârşăvie electorală, că atunci „când sapă groapa altuia, 'orice om să-i fie frică'”.

„Ieri (vineri - n.r.) Biroul Electoral Central, în dispreţ faţă de lege şi de realitatea politică, a decis că Mircea Diaconu, candidatul susţinut de ALDE şi de Pro România, nu are dreptul la reprezentanţi în secţiile de votare. Iar fără reprezentanţi, orice candidat important este lăsat fără minima protecţie în faţa tentaţiei aranjamentelor de culise. Vorbim permanent de competiţie onestă, de dreptul neîngrădit la vot, dar facem tot posibilul să 'aranjăm' o procedură cât mai netransparentă şi mai nedemocratică, una care să-i avantajeze pe 'ai noştri' în detrimentul 'altora'”, a scris Călin Popescu Tăriceanu, sâmbătă, pe Facebook.

Acesta a întrebat-o pe Viorica Dăncilă dacă este atât de speriată de candidatura lui Mircea Diaconu încât e dispusă să transforme PSD în FSN.

„Înţeleg că Mircea vă suflă-n ceafă în sondaje, dar, doamna Dăncilă, atât de tare vă sperie candidatul nostru încât sunteţi gata să transformaţi PSD la loc în FSN? Vreţi să vă înlăturaţi competitorii prin orice mijloace, doar-doar veţi prinde salvatorul tur doi?”, a completat Tăriceanu.

 

Liderul ALDE i-a transmis premierului că atunci când sapă groapa altuia „orice om să-i fie frică” de faptul că s-ar putea să cadă în ea.

„Am să vă spun doar atât, dumneavoastră şi celorlalţi complici la această mârşăvie electorală, că nu am altfel cum să-i spun: când sapă groapa altuia, 'orice om să-i fie frică'! Nu de alta, dar s-ar putea să ajungă chiar el/ea în fundul acesteia”, a conchis preşedintele ALDE.

Norica Nicolai a declarat că, la şedinţa BEC de vineri, a fost discutată propunerea ca Mircea Diaconu să fie exclus din prima etapă a extragerii la sorţi pentru a stabili ordinea pe buletinele de vot. Ea acuză că este posibil ca Diaconu să nu poată fi reprezentat în secţiile de votare.

Ea a mai anunţat că „Alianţa pentru un Om” va contesta decizia BEC, imediat după ce va fi făcută publică. Nicolai a adăugat că MAE a propus tipărirea a aproximativ 2.900.000 de buletine de vot, în condiţiile în care în Registrul electoralsunt înscrişi circa 700.000 de români din străinătate.

Aceasta a precizat că se îndoieşte că va fi un proces electoral corect, potrivit Mediafax.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

19 apr 2024, 22:40 in Știri
Accident de metrou la Viena 
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel