Tăriceanu: „Am asistat la o încercare DISPERATĂ a lui Dăncilă de a rupe ALDE! Un moment STÂNJENITOR!”

Loredana Iriciuc |
Data actualizării: | Data publicării:

Liderul ALDE Călin Popescu Tăriceanu a declarat în această seară, la Antena 3, faptul că partidul pe care îl conduce a fost aproape de o ruptură.

„Doamna Dăncilă cred că, din păcate, în momentul de faţă, este înconjurată de nişte consilieri cu ghilimele care o pun să facă tot felul de greşeli. Cu toate că la despărţire i-am spus doamnei premier că, sigur, am colaborat, mai bine sau mai rău, dar dacă decidem să mergem pe drumuri separate, cred că acest lucru se va face în condiţii civilizate şi că ne vom respecta.

Ceea ce s-a întâmplat în ultimele zile, o agresiune fără seamăn, fără comparaţie, din partea doamnei premier asupra noastră mă face să cred că au ales o altă strategie decât cea a respectului. Sigur, că în aceste condiţii şi noi suntem obligaţi să ne apărăm. Cu alte cuvinte, ca să folosesc o comparaţie pe care am mai rostit-o, nu oferim şi celălalt obraz. Dacă vor război, chiar dacă suntem mai mici, nu ne temem

Este un moment stânjenitor pentru unii dintre noi, colegul nostru domnul Meleșcanu a venit cu o propunere să fie numit președinte al Senatului din partea PSD dar în contul ALDE. Am discutat dacă poate fi formulă acceptată politc. Nu poate fi acceptată pentru că ar crea ambiguități pe care vrem să le evităm, de asociere a noastră cu actul de guvernare.

Am asistat la o încercare disperat a doamnei premier de a rupe partidul și de a veni cu această formulă care ar fi trebuit să însemne un cântec de sirenă și pentru alți colegi care să-l urmeze pe Meleșcanu. Ar fi urmat domnul Meleșcanu să fie însoțit de circa 15 senatori și deputați ALDE. Dar văzând că nu există nicio fisură, au renunțat să-l mai propună pe domnul Meleșcanu”, a spus Tăriceanu, la Antena 3.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel