Tăriceanu cere legalizarea canabisului medical

StiriDiaspora Team |
Data publicării:

Președintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, vrea demararea unor discuții ample pe legalizarea canabisului în scopuri medicale.

Tăriceascu susține, într-o postare pe Facebook, că subiectul nu mai poate fi evitat.

„Legalizarea, spre exemplu, a canabisului în domeniul medical – o temă de mare actualitate la nivel mondial – interzicerea etnobotanicelor ori crearea așa numitelor camere de consum supravegheat pot fi discutate, analizate cu specialiștii, pot fi transpuse în practică, dar reclamă modificări în serie ale unor legi și implicarea a multe ministere: Ministerul Sănătăţii, MAI, Ministerul Muncii, Ministerul Justiției, Ministerul Finanţelor etc”, scrie liderul ALDE, Călin Popescu Tăriceanu.

Tăriceanu nu este singurul lider al coaliției care a deschis această temă. Și ministrul Sănătății Sorina Pintea și Ministrul Finanțelor Eugen Teodorovici au abordat subiectul.

„Va trebui să demarăm, în perioada care urmează, discuții ample pe această temă, atât cu autorităților statului din domeniu, cât și cu lideri ai ONG-urilor, directori de școli și reprezentanți ai societății civile, pentru a identifica cele mai bune și mai rapide soluții”, mai scrie Călin Popescu Tăriceanu.

Discuția vine în contextul în care creatorul de modă Răzvan Ciobanu a murit într-un accident de mașină, după ce a consumat droguri, potrivit anchetatorilor.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel