Tăriceanu a DECIS: ION POPA, propus pentru șefia Senatului. Care va fi soarta lui Meleșcanu?

StiriDiaspora Team |
Data publicării:

Candidatul susținut de ALDE pentru a prelua conducerea Senatului este senatorul Ion Popa, a anunțat Călin Popescu Tăriceanu, după ședința liderilor partidului.

ALDE îl susține pentru preluarea conducerii Senatului pe senatorul Ion Popa, a anunțat Călin Popescu Tăriceanu, după ședința liderilor partidului de astăzi.


Totodată, Tăriceanu a anunțat că la nivelul conducerii partidului s-a luat decizia excluderii membrilor ALDE care acceptă funcții în Parlament și Guvern fără a avea aprobarea partidului. Precizăm că lui Teodor Meleșcanu, membru ALDE, i s-a propus să preia șefia Senatului, cu susținerea PSD. Tăriceanu a precizat că Meleșcanu a prezentat scuze în fața colegilor săi pentru situația pe care a creat-o.


”A fost prezent și domnul Meleșcanu care și-a cerut scuze colegilor pentru situația pe care a generat-o. Colegii au fost clari, că nu putem accepta o astfel de propunere din partea PSD”, a mai spus Tăriceanu.


Întrebat dacă Meleșcanu va pleca din partid în cazul în care va accepta propunerea PSD de a deveni președinte al Senatului, Tăriceanu a răspuns: ”Dacă trece la PSD, trece la PSD, nu poate să accepte această susținere ca membru ALDE. Dacă cineva acceptă o propunere de la un alt partid suportă rigorile statutului și ale deciziei de azi”.

De asemenea, întrebat ce se va întâmpla cu grupul de la Senat dacă Teodor Meleșcanu va pleca din ALDE, Tăriceanu a precizat: ”Ce prevede regulamentul. Soluția grupului mixt e cea pe care o vom aplica dacă pleacă domnul Meleșcanu”.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel