Cristina Tarcea, reacție după decizia CCR: Problema este cu dosarele din 2003 până în 2019

Președintele Înaltei Curți, Cristina Tarcea, a declarat, că adevărata problemă o cinstituie dosarele cu condamnările definitive din perioada 2003 până în 2019. Tarcea mai spune  că așteaptă motivarea Curții Constituționale privind conflictul ÎCCJ-Parlament.

"Nu pot să-mi dau seama până când nu văd motivarea Curții. Pentru dosarele pe rol, înseamnă ceea ce s-a întâmplat și cu completurile de 5, trebuie să constituim completuri specializate cu tot riscul de blocare a Înaltei Curți de Casație și Justiție în situațiile de care vorbim de incompatibilități, să le repartizăm din nou unor completuri și să vedem cu celelalte dosare care au fost deja pronunțate prin hotărâri definitive ce se va întâmpla. (Mă refer la dosarele -n.r.)care au fost cu condamnări definitive, pentru că cele aflate pe rol în prezent nu mai sunt foarte multe, dar problema este cu cele din 2003 până în 2019", a declarat, pentru MEDIAFAX, Cristina Tarcea.

Curtea Constituțională  a admis, miercuri, sesizarea privind conflictul dintre Parlament şi Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (ÎCCJ) pe tema constituirii completurilor specializate în cazurile de corupţie, obiecție făcută de Florin Iordache.

Decizia de admitere a fost luată cu 5 voturi „pentru” și 4 „împotrivă”.

Get it on App Store Get it on Google Play

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

  TOP STIRI CELE MAI

Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

diaspora.n-nxt.28