Tajani, DISCURS în PE de susținere a Codruței Kovesi

Liviu Ludovic |
Data actualizării: | Data publicării:

Președintele Parlamentului European Antonio Tajani a avut un discurs de susținere a Laurei Codruța Kovesi, după ce a primit informația că fosta șefă a DNA se află sub control judiciar. 

Preşedintele Parlamentului European, Antonio Tajani, s-a declarat miercuri preocupat de presiunile statului român asupra fostei şefe a DNA, Laura Codruţa Kovesi, care este candidata preferată de legislativul comunitar pentru noul rol de procuror-şef european, relatează Reuters.

"Am aflat că candidata PE pentru postul de procuror-șef, doamna Laura Codruța Kovesi a fost pusă sub control judiciar de către autoritățile române. Acest lucru înseamnă limitarea libertății sale personale, nu poate să părăsească țara fără autorizație, trebuie să se prezinte periodic la poliție și nu poate să facă declarații de presă.

Pe baza principiului neingeirnței și neimplicării în activitățile autorităților judiciare și cerând respectarea prezumției de nevinovăție doresc să exprim preocuparea Parlamentului European în legătură cu situația astfel creată. Repet clar că doamna Kovesi rămâne candidata noastră și se bucură de încrederea noastră și de sprijinul nostru.

Cer autorităților române să respecte principiul cooperări sincere între state membre și instituții și să nu pună obstacole la participarea candidatei la toate fazele procedurii de selecție pentru postul de procuror-șef european. Astăzi am să scriu o scrisoare autorităților române așa cum s-a hotărât în această dimineață în Conferința Președinților", a declarat Antonio Tajani.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel