Tăiere pensii speciale. Un deputat PNL cheamă parlamentarii în sesiune extraordinară

Liviu Ludovic |
Data publicării:
gov.ro
gov.ro

Liderul deputaților PNL, Florin Roman, propune convocarea unei sesiuni extraordinare în care să fie supus votului proiectul privind tăierea pensiilor speciale. 

"În calitate de lider al deputaților PNL, am propus colegilor mei să solicităm convocarea unei sesiuni extraordinare, în care să supunem votului proiectul de lege al PNL privind tăierea pensiilor speciale. Din economia rezultată din tăierea pensiilor speciale, guvernul ar avea resursele financiare necasare pentru plata alocațiilor majorate, în urma votului de la sfârșitul lunii decembrie, din Parlament", arată Florin Roman.

Potrivit acestuia, tot în decembrie, Comisia de Muncă a Camerei Deputaților a dat un raport de adoptare a proiectului PNL care prevede tăierea pensiilor speciale pentru parlamentari, magistrați, personal aeronautic, diplomați, funcționari ai Curtii de conturi etc.

„Proiectul de lege al PNL aloca pensii de serviciu doar pentru militari și polițiști. În mod surprinzător, raportul de adoptare nu a fostpe site-ul Comisiei de muncă și nici nu a fost trimis plenului, astfel încât el nu a putut fi supus votului în ultima săptămână din sesiunea parlamentară. Urgență adoptării acestui proiect de lege este determinată de necesitatea finanțării legii adoptată de parlament, privind dublarea alocatiilor pentru copii", adaugă liderul deputaților PNL, potrivit Mediafax.

Acesta cere PSD și președintelui Camerei Deputaților, Marcel Ciolacu, „să rupă frăția cu pensiile speciale și să votam proiectul de lege al PNL în sesiune extraordinara. În acest fel, PSD poate dovedi că nu a votat creșterea alocațiilor doar în interes electoral, după ce anul trecut a votat împotriva demersului PNL. De la 1 ianuarie a.c., alocatiile copiilor au crescut cu 100% din rata inflației, urmare a unei legi inițiata de PNL. Așadar alegeți domnilor pesediști: ori pensii speciale, ori alocații pentru copii!".

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel