Taie o lămâie și ține-o în dormitor peste noapte. E gestul care îți poate schimba viața

Echipa Stiri Diaspora |
Data actualizării: | Data publicării:
Taie o lămâie și tine-o în dormitor peste noapte (Foto: Pexels)
Taie o lămâie și tine-o în dormitor peste noapte (Foto: Pexels)

Există foarte multe alte utilizări pentru lămâi decât cea clasică, de ingredient aromatizant. Deși există câteva beneficii incredibile pentru sănătate ale apei cu lămâie, iubitul fruct poate acționa ca soluție de curățare, remediu de înfrumusețare și chiar ca soluție de albire a dinților. Până și simplul gest de pune o lămâie tăiată pe noptiera dumneavoastră vă poate îmbunătăți viața.

Taie o lămâie și ține-o în dormitor peste noapte. E un gest foarte simplu care îți poate schimba viața mult în bine. Prin simpla inhalare a parfumului unei lămâi, corpul tău experimentează majoritatea efectelor sale homeopate benefice. Unele dintre acestea includ scăderea nivelului de anxietate, reducerea stresului, o senzație generală de calmare, o vigilență sporită, reducerea tensiunii arteriale, calmarea alergiilor (prin reducerea inflamației căilor respiratorii) și creșterea productivității.

Taie o lămâie și ține-o în dormitor peste noapte. De ce să faci asta?

 

Potrivit regulilor aromaterapiei, lămâia nu este doar un fruct, ci un ingredient magic care poate declanșa un răspuns fiziologic în organism. Bogată în nutrienți valoroși, cum ar fi vitamina C, vitaminele A și B, cupru, mangan, calciu, potasiu, magneziu și antioxidanți puternici, este bună pentru piele și chiar pentru organele interne. De-a lungul timpului, cercetările au arătat că așezarea unor felii de lămâi lângă patul tău noaptea poate ajuta la îmbunătățirea problemelor respiratorii, a calității aerului și a somnului.

Îmbunătățește calitatea aerului

 

Proprietățile de detoxifiere ale lămâii fac din ea un mijloc eficient de îmbunătățire a calității aerului. Potrivit cercetătorilor, aceasta degajă o aromă puternică care face ca aerul din cameră și din jurul patului să fie ceva mai plăcut.

Ameliorează durerea

 

Potrivit specialiștilor în aromaterapie, inhalarea mirosului de lămâie în timp ce dormiți ajută la controlul durerilor de cap, dar și a artritei reumatoide. Cercetarea realizată la Centrul Medical al Universității din Maryland a arătat că femeile care au inhalat ulei esențial de lămâie, au simțit mai puțină anxietate și frică în comparație cu celelalte.

Lămâia elimină stresul

 

Potrivit aromaterapeuților, lămâia este un element "antistres" natural. Aceasta stimulează producția de serotonină și reglează anxietatea și schimbările de dispoziție. Serotonina este substanța chimică fericită a creierului care reglează starea de spirit și echilibrează, de asemenea, depresia.

Poate reduce tensiunea arterială

 

S-a dovedit că sucu de lămâie reglează circulația sângelui și scade tensiunea arterială. Punând lămâia lângă patul tău inhalezi aroma naturală a fructului care reglează și mai mult circulația sângelui. De asemenea, se crede că lămâia și alte citrice, atunci când sunt inhalate în timpul somnului, elimină congestia toracică.

Respinge insectele

 

Un studiu sugerează că furnicile și țânțarii urăsc mirosul de lămâie și alte alimente citrice. Frecarea cojilor de lămâie pe piele sau chiar așezarea lor lângă pernă vă poate proteja împotriva mușcăturilor de țânțari și insecte.

 

Notă: Acest articol este pur informativ. Editorii ȘtiriDiaspora.ro nu pot prescrie niciun tratament medical și nu pot stabili niciun tip de diagnostic. Sfaturile și trucurile noastre sunt complementare tratamentelor alopate. În cazul în care aveți probleme de sănătate, vă rugăm să consultați un medic specializat. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel