Swiss Air, primul operator aerian care impune vaccinarea personalului

Ecaterina Dumitrescu |
Data publicării:

Swiss International Air Lines va introduce, din 15 noiembrie, din motive de securitate dar și pentru a-și putea menține toate cursele, vaccinarea obligatorie împotriva COVID-19 pentru personalul său de zbor. Astfel, SWISS Air este prima companie europeană care face obligatorie vaccinarea pentru personalului navigant.

Decizia este în conformitate cu reglementările în vigoare în diferite părți ale lumii. Hong Kong-ului, de exemplu, impune vaccinarea echipajelor de zbor din diferite țări, anunță într-un comunicat de presă compania aeriană, preluat de portalul swissinfo.ch. Compania aeriană consideră că acesta este cel mai bun mod de a asigura sănătatea și siguranța echipajelor sale.

Sindicatul însoțitorilor de zbor din Elveția, Kapers, și-a exprimat înțelegerea măsurii adoptate, deși a subliniat că „ne-am fi dorit ca vaccinurile să rămână voluntare”. Uniunea piloților Aeropers a fost de acord că, în principiu, vaccinarea ar trebui să fie voluntară. Cu toate acestea, ambele sindicate și-au exprimat enervarea că nu au fost consultate înainte de anunț.

În prezent, Swiss Air a început discuțiile cu sindicatele despre cea mai bună abordare a echipajelor de zbor care nu doresc sau nu pot fi vaccinate.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel