Sute de migranţi, salvați de Paza de Coastă din Italia. "Pluteau în apă când i-am găsit"

Mihaela Horchidan |
Data actualizării: | Data publicării:

Paza de Coastă din Italia a salvat aproximativ 300 de migranţi de pe o barcă supraîncărcată.

Paza de Coastă din Italia a salvat aproximativ 300 de migranţi de pe o barcă supraîncărcată care întâmpina probleme în Marea Mediterană încercând să ajungă în Europa, relatează Reuters, preluată de Agerpres. Potrivit autorităților italiene, unii dintre migranţi pluteau în apă când echipele de salvare au ajuns la barcă, la circa 22 de km de coasta insulei Lampedusa din sudul Italiei.

Operațiunea a fost desfăşurată în cursul nopţii de miercuri spre joi. De asemenea, în cadrul ei au participat trei nave şi un elicopter, a precizat Paza de Coastă într-un comunicat. Astfel, în total au fost salvate 296 de persoane, dintre care 14 femei şi 8 copii.

 

Italia se confruntă cu o creştere semnificativă a numărului de bărci cu migranţi



Italia se confruntă cu o creştere semnificativă a numărului de bărci cu migranţi în ultimele săptămâni, iar aceste noi sosiri vor pune o presiune şi mai mare asupra guvernului condus de premierul Mario Draghi de a ajunge la un acord cu partenerii din UE în privinţa gestionării afluxului, scrie Agerpres.

În urmă cu câteva zile, polițiștii de frontieră români de pe nava maritimă de supraveghere „Ştefan cel Mare” a Gărzii de Coastă, au participat la mai multe operaţiuni de salvare în Marea Mediterană, alături de autorităţile italiene și au salvat zeci de oameni în pericol, scrie Mediafax. În ultimele săptămâni, polițiștii de frontieră români de pe nava maritimă de supraveghere „Ştefan cel Mare” a Gărzii de Coastă au participat la mai multe operaţiuni de salvare în Marea Mediterană, alături de autorităţile italiene.

Potrivit Poliției de Frontieră, pe timpul operaţiunilor au fost salvate peste 260 de persoane. Acestea au naţionalităţi diferite, dintre care aproximativ 100 de copii, care se aflau în pericol pe mare, pe ambarcaţiuni supraaglomerate.

Ulterior, polițiștii de frontieră le-au oferit persoanelor salvate asistență, hrană și apă şi le-au debarcat în siguranță în porturile italiene. În cele din urmă, cei salvați au fost preluați de autorități pentru stabilirea identităţilor acestora şi pentru realizarea altor proceduri specifice, scrie Mediafax.

 

Italia a autorizat acostarea unei nave umanitare cu sute de migranţi la bord

 

Recent, Italia a autorizat o navă umanitară care transporta aproximativ 800 de migranţi salvaţi pe mare, între care sute de minori şi cinci femei însărcinate, să acosteze la Trapani, Sicilia, a anunţat ONG-ul german Sea Eye, relatează AFP, potrivit Agerpres. Între aceștia se află sute de minori şi cinci femei însărcinate.

Această autorizare de debarcare vine la doar câteva ore după ce o organizaţie umanitară a oferit pe navă ajutor de urgenţă, în special alimente şi pături. Totodată, nava Sea Eye 4 a salvat deja aproape 400 de persoane aflate în pericol pe mare în acaestă săptămână, miercuri, când acorda ajutor altor 400 de migranți, aflați pe o ambarcaţiune din lemn care risca să se scufunde.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel