Sute de austrieci au primit din greșeală cecuri de 1.200 de dolari

Loredana Iriciuc |
Data publicării:
Foto ILUSTRATIV
Foto ILUSTRATIV

Sute de persoane din Austria au primit și încasat în ultimele luni cecuri în valoare de 1.200 de dolari care erau destinate cetățenilor americani afectați de pandemie.

Presa americană scria luna trecută că mii de angajați străini din alte țări au primit din greșeală astfel de cecuri. Problema a apărut în cazul persoanelor care au fost în SUA cu vize de muncă temporare. Autoritățile au explicat pentru NPR că uneori angajații străini depun declarații fiscale incorect, scrie Business Insider.

Austriacul Manfred Barnreiter a lucrat în SUA și încă primește bani. Bărbatul și soția sa au declarat pentru postul public de radio austriac ORF că amândoi au primit cecuri, deși nu sunt nici rezidenți și nici cetățeni americani.

El a crezut inițial că cecul face parte dintr-un sistem de fraudă.

„Ne-am dus liniștiți la bancă unde ni s-a spus că vor verifica dacă cecul este real. Trei zile mai târziu, aveam banii în contul nostru bancar”, a spus Barnreiter pentru ORF.

El a spus că intenționează să cheltuiască banii în SUA, odată ce restricțiile de călătorie vor fi relaxate.

 

Persoanele care încasează cercurile deși nu sunt eligibile pentru acest ajutor ar putea avea probleme

 

Autoritățile americane spun că persoanele care încasează cercurile deși nu sunt eligibile pentru acest ajutor ar putea avea probleme cu obținerea vizelor și la reintrarea în SUA în viitor.

Nu este clar câte cecuri au fost expediate și câte au fost încasate, dar, potrivit The Post, acestea reprezintă cel mai probabil doar o „mică parte” din pachetul de stimulare economică, în valoare de 2 trilioane de dolari, aprobat de Donald Trump în luna martie.

Băncile austriece au confirmat, de asemenea, că cetățeni austrieci au primit aceste cecuri.

Gerald Meissl, un înalt oficial al băncii Sparkasse, a declarat pentru The Post că unii austrieci care au lucrat în SUA și care s-au întors recent în țară au primit și cecurile.

„Oamenii au crezut inițial că este o formă perfidă de fraudă - dar cecurile erau reale”, a declarat și o purtătoare de cuvânt a Oberbank din Austria, potrivit Știrile PRO TV.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel