Sute de angajați ai Electroargeș rămân fără locuri de muncă înainte de sărbători

Narcis Popa |
Data actualizării: | Data publicării:

Aproximativ 200 de oameni rămân fără loc de muncă înainte de sărbători, după ce compania Electroargeș a fost forțată să-i disponibilizeze. 

 

Motivul îl constituie decizia Karcher de a-și muta întreaga producție în propriile unități după mai bine de 18 ani de colaborare cu firma românească și un contract ce includea o clauză de exclusivitate între cele două. Noile unități de producție ar fi fost construite cu ajutorul banilor primiți de la statul român. 

Ordonanța de urgență HG 807/2014 dată de guvernul Orban să sprijine investițiile străine directe are, astfel, ca efect condamnarea companiilor autohtone în favoarea companiilor străine și disponibilizarea a sute de oameni.  

Încetarea contractului are loc după 18 ani de colaborare 

 

Un astfel de exemplu ar fi, după datele publice, cazul parteneriatului Karcher – Electroargeș care se încheie în favoarea companiei germane și în detrimentul companiei românești. Karcher decide, ca și efect al acordării unor ajutoare de stat prin care a fost în măsură să-și dezvolte propriile unități de producție, încetarea, începând cu anul 2021, a relației contractuale cu Electroargeș, după mai bine de 18 ani de colaborare. 

Prin simpla susținere financiară din partea statului, CER Cleaning Equipment SRL (subsidiara a Karcher) a ajuns în poziția de a elimina Electroargeș de pe piață și de a contribui, astfel, la disponibilizarea a sute de oameni. 

Angajații disponibilizați: "Ne-am sacrificat ca să fim corecți"

 

“Motivul disponibilizărilor este unul foarte simplu. Timp de 20 ani am produs aspiratoare pentru firma Karcher. Ne-am sacrificat zile, sâmbete, sărbători ca să fim corecți și să onorăm comenzile la timp. Ei au fost “un pic mai deștepți” ca noi. Au investit în două unități de producție, iar nouă, în schimb, ne-au tăiat comenzile. Odată cu tăierea producției au început și disponibilizările.” a declarat unul dintre angajații Electroargeș.

Având expertiza și cunoașterea mediului de lucru de la Electroargeș, Karcher decide să transfere în propria ”grădină” toată producția de aspiratoare profesionale, care până atunci erau produse de către compania românească. Consorțiul german Karcher notifică compania românească Electroargeș încă din anul 2016, ceea ce produce efecte dezastruoase imediate în prețul acțiunilor Electroargeș de la Bursa de Valori București.

Citește continuarea pe DCNews. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel