Surse. Se prelungește termenul pentru judecătorii CCR

StiriDiaspora Team |
Data actualizării: | Data publicării:

Ședință surpriză la Senat. Senatorii au fost convocați azi la ora 15.00 la Parlament fără să li se comunice ordinea de zi.

Surse politice au declarat pentru realitatea tv că  Senatul se întrunește azi la ora 15.00 pentru a prelungi  mandatele judecătorilor CCR care expiră la jumătatea lunii iunie.

Expiră două mandate de judecător, unul numit de Camera Deputaților Ștefan Minea, al doilea numit de Senat Maya Teodoroiu, ambii numiți de PSD. Un al treilea mandat Petre Lăzăroiu, cel numit de președinte, expiră tot în luna iunie, dar aici PSD și ALDE nu vor avea nimic de spus. 

Mandatele judecătorilor CCR sunt de nouă ani. Vicepreședintele Camerei Deputaților, Florin Iordache, a anunțat deja că PSD va face nominalizări pentru funcţiile de judecător la Curtea Constituţională până pe 7 mai.

Biroul permanent al Camerei Deputaţilor a declanşat, la sfârșitul lunii aprilie, procedura de numire a unui judecător la Curtea Constituţională în locul lui Ştefan Minea, căruia îi expiră mandatul în data de 15 iunie.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

19 apr 2024, 22:40 in Știri
Accident de metrou la Viena 
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel