SURSE: Eugen TEODOROVICI îi ia fața Rovanei PLUMB? Viitorul comisar european din partea ROMÂNIEI ar putea fi un BĂRBAT

Nicoleta Nicolau |
Data publicării:

Nume noi și propuneri interesante sunt vehiculate ca potențiali candidați pentru o funcție de comisar European, după eșecul Rovanei Plumb.

Discuțiile și negocierile pentru numirea comisarilor europeni din partea României și Unagriei sunt în toi, iar schimburile de rol nu sunt excluse. După ce Comisia pentru Afaceri Juridice (JURI) a Parlamentului European a decis, prin votul de astăzi că Rovana Plumb și Laszlo Trocsanyi, candidații României, respectiv ai Ungariei, nu sunt apți pentru funcția de comisar european, noi nume sunt vehiculate drept înlocuitori.

Dacă inițial România r fi trebuit să dea un comisar femeie, din motive de echitate de gen, se iau serios în discuție ca Ungaria să își asume acest rol. Așadr, România poate nominaliza un bărbat dpret propunere de Comisar European. 

Corina Crețu, Ramona Mănescu sau Luminița Odobescu erau cele mai frecvent vehiculate nume ca potențiale candidate din partea României pentru o funcție de comisar european. Iată că, în contextul unui posibil schimb de roluri de gen dintre România și Ungaria, apar noi nume de posibili viitori candidați pentru acestaă calitate.

Dan Nica (PSD), nu este pentru prima dată pe lista trimisă la CE ca posibil candidat, dar noul șef al Comisiei Europene a preferat atunci o femeie, alegând-o pe Rovana Plumb.

Și numele fotului europarlamentar Victor Negrescu (PSD) a mai fost vehiculat, având un discurs proeuropean și datorită funcției de ministru delegat pentru afaceri europene pe care a deținut-o.

De departe însă cea mai interesantă, dar nu surprinzătoare propunere vehiculată ar fi Eugen Teodorovici (PSD). Deși ministrul a susținut public că nu și-ar dori o funcție în afara țării, numele lui a fost vehiculat intens înainte de nominalizarea Rovanei Plumb.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel