Adina Vălean, CONFIRMATĂ comisar european

Nicoleta Nicolau |
Data actualizării: | Data publicării:

Adina Vălean a fost propunerea acceptată de Ursula von der Leyen în calitate de comisar european din partea României

Premierul Ludovic Orban a declarat, miercuri, după ședința de guvern la care a participat și președintele Klaus Iohannis, că propunerile României pentru postul de comisar european pe Transporturi sunt europarlamentarii Siegfried Mureșan și Adina Vălean. 

Adina Ioana Vălean a fost acceptată ca propunere pentru funcția de  comisar european. Președintele C.E. și-a dat acordul pentru numirea Adinei Vălean.

„România a transmis astăzi (miercuri - n.r.) două nume de candidați pentru postul de comisar. Ambii candidați au avut interviuri cu președintele ales și s-au descurcat bine. Președintele ales a decis ca Adina Vălean să preia portofoliul Transporturilor. Vălean este un europarlamentar experimentat, care a fost deja președintele comisiei ENVI și este în prezent președintele ITRE.


În cariera sa a acumulat experiență pe subiectele asociate portofoliului Transporturilor. A fost raportor al mecanismului „Conectarea Europei” (Connecting Europe Facility - n.r.), prin care este susținută infrastructura în domeniul transporturilor, energiei și serviciilor digitale.

Prin acest proiect a lucrat la sisteme de conectare a vehiculelor și de reducere a emisiilor de dioxid de carbon”, a transmis purtătorul de cuvânt al echipei de tranziție a Comisiei Europene.

Europarlamentarul Gheorghe Falcă a declarat, miercuri, pentru MEDIAFAX, că persoana nominalizată de România pentru funcția de comisar european va fi audiată în Comisia de Transporturi a Parlamentului European în ședința din 14 noiembrie.

În vârstă de 51 de ani, liberala Adina Vălean este europarlamentar, președinte al Comisiei pentru industrie, cercetare și energie a Parlamentului European începând cu iulie 2019, din partea Grupului Partidului Popular European. Este membru al Parlamentului European din 2007, odată cu aderarea României la Uniunea Europeană

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel