SURSE. CExN PSD, la finalul săptămânii. Ce teme se vor DISCUTA

Andreea Cosma |
Data publicării:

Social-democrații se reunesc vineri, la Parlament, de la ora 12.00, în ședința Comitetului Executiv al partidului, cu o zi înaintea Congresului formațiunii care va marca lansarea candidaturii la prezidențiale a Vioricăi Dăncilă, au declarat surse din PSD.

Printre subiectele de discuție se numără chestiunile organizatorice privind Congresul PSD de sâmbătă și proiectele politice ale partidului, au adăugat sursele citate.

În ceea ce privește scenariile legate de guvernare, Viorica Dăncilă ar fi încrezătoare că ALDE nu va rupe coaliția, pentru că ar fi „într-o zonă fără opțiuni”, au explicat surse din PSD, pentru Mediafax.

„Merge pe varianta asta și faptul că dacă este să fie moțiunea de cenzură nu se vor aduna suficiente voturi pentru moțiune. De aceea nu mai face reorganizarea Guvernului și rămâne pe varianta remanierii”, au mai explicat sursele social-democrate.

Citeşte şi: SURSE: Viorica Dăncilă, întâlnire de GRADUL ZERO la Vila Lac, cu Tăriceanu

Premierul Viorica Dăncilă a anunțat, vinerea trecută, la Iași, că va trimite săptămâna aceasta propunerile pentru noii miniștri președintelui Klaus Iohannis, după o discuție în Comitetul Executiv Național (CExN). Liderul PSD a mai spus că va transmite șefului statului și propunerea pentru funcția de vicepremier pe probleme economice, unde interimar este Eugen Teodorovici.

Ministerul de Interne este condus interimar de Mihai Fifor, iar portofoliul Educație de către Daniel Breaz.

Citeşte şi: Viorica Dăncilă, după întâlnirea cu Ursula von der Leyen: "M-au bucurat cuvintele de APRECIERE"

Referitor la tensiunile din coaliție, Viorica Dăncilă va avea o întâlnire, miercuri, ora 18.00, cu liderul ALDE Călin Popescu Tăriceanu, au declarat surse din PSD, pentru Mediafax. Premierul a lipsit de la întrevederea de luni alianței de guvernare.

Ședința coaliției a avut oricum loc, luni, a anunțat secretarul general al PSD Mihai Fifor, precizând că discuția a fost una „productivă”, iar relațiile în interiorul alianței sunt sunt stabile și funcționale. Cu toate acestea, Fifor nu a comentat nimic despre absența Vioricăi Dăncilă de la întrunire.

Citeşte şi: Klaus Iohannis, MESAJ din SUA pentru Viorica Dăncilă: "SIMPATICĂ doamna premier"

Surse politice au relatat, pentru Mediafax, că cei din conducerea ALDE le-au reproșat celor doi miniștri PSD că social-democrații nu iau poziție și nu îl critică pe președintele Klaus Iohannis pentru acțiunile sale, lăsând acest lucru doar în sarcina reprezentanților ALDE.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel