Supă mexicană de cartofi, rețeta tradițională - combinația perfectă de cartofi și roșii

Echipa Stiri Diaspora |
Data publicării:
Supă mexicană de cartofi, rețeta tradițională - combinația perfectă de cartofi și roșii
Supă mexicană de cartofi, rețeta tradițională - combinația perfectă de cartofi și roșii

Delicioasă și decadentă, această supă mexicană de cartofi necesită doar câteva ingrediente pentru a fi preparată. Poate fi servită ca prim fel al unui prânz bogat sau al unei cine ușoare. 

Această rețetă de supă mexicană de cartofi este o supă de bază întâlnită în multe case mexicane. Cartofii sunt gătiți ușor într-un bulion, fiind o combinație delicioasă de roșii și cartofi.

Există mai multe moduri de a pregăti baza: unii bucătari doar toacă ingredientele pentru sosul de roșii și le amestecă cu apă, în timp ce alții gătesc mai întâi roșiile (și le îndepărtează pielea) înainte de a le amesteca. Puteți, de asemenea, să prăjiți roșiile. Procesul de prăjire va conferi supei o aromă aparte și chiar o va face să aibă gustul unor ardei. 

Puteți folosi oricare dintre metodele pe care le-am menționat mai sus pentru a face acest bulion. Puteți, de asemenea, să tăiați cartofii în cuburi sau în fâșii, totul depinde de cum doriți (timpii de gătire vor varia în funcție de dimensiuni).

Cum se face supa mexicană de cartofi 

 

Ingrediente:

- 4 cartofi medii

- 350 grame roșii

- 1 cățel de usturoi mic

- 5 căni de apă

- 1 lingură de ulei de măsline extravirgin

- o jumatate de ceapă albă medie, tocată mărunt

- 2 lingurițe de delikat de pui

- sare după gust

- pătrunjel pentru servire

Instrucțiuni

Puneți roșiile pe o plită încinsă pentru a le coace. Acest pas va dura aproximativ 8-10 minute. Asigurați-vă că întoarceți roșiile în mod constant pentru o prăjire uniformă.

În timp ce roșiile se coc, curățați cartofii și tăiați-i în fâșii sau bastonașe cu o lungime de aproximativ 5 cm și o grosime de 1 cm (nu vă îngrijorați dacă trebuie să fiți exact cu dimensiunile). După ce ați tăiat cartofii, puneți-i deoparte.

Se pun roșiile coapte în blender împreună cu cățelul mic de usturoi, apoi se adaugă o cană și jumătate de apă. Amestecați până când obțineți un sos foarte fin.

Se încălzește uleiul într-o cratiță medie la foc mediu. Se toacă mărunt ceapa și se adaugă în uleiul încins. Se sotează ceapa timp de aproximativ 2 minute, până când începe să arate translucidă.

Turnați sosul din blender în oală, folosind o strecurătoare pentru a-l turna. Când sosul începe să fiarbă, adăugați cartofii, restul de apă și delikatul. Se gustă și se condimentează cu sare.

Continuați să gătiți până când bulionul de roșii dă în clocot, apoi reduceți focul și puneți capacul pe oală, lăsând spațiu pentru ca aceasta să elibereze o parte din aburi.

Continuați să gătiți încă aproximativ 15 minute. Trebuie să verificați dacă cartofii sunt gata, deoarece tipul de cartofi pe care îl folosiți și mărimea în care îi tăiați va afecta timpul de gătire. Aveți grijă să nu-i fierbeți prea mult, nu uitați că cartofii vor continua să se gătească odată cu căldura bulionului chiar și după ce îi luați de pe foc.

Se servește în boluri medii, se ornează cu pătrunjel și se savurează cu tortilla de porumb caldă sau cu câteva felii de pâine caldă și crocantă.

Poftă bună! 

Sfaturi și variații

 

Dacă doriți ca această supă să fie mai consistentă, puteți adăuga brânză Queso Fresco tăiată în cubulețe în momentul servirii. Dacă vă place să adăugați și alte ierburi aromatice la mesele dumneavoastră, puteți adăuga o jumătate de linguriță de oregano sau câteva frunze de epazote.

În Mexic, cei mai populari cartofi sunt soiurile cu coajă roz cultivate în statele Puebla, Mexico, Veracruz, Hidalgo și Tlaxcala. De asemenea, în statele Sinaloa, Nuevo León, Guanajuato, Sonora, Coahulia, Chihuahua și altele din centrul țării se produc și cele cu pielea netedă, de culoare alb-gălbuie. Oricare dintre ele va merge perfect pentru a face această supă.

Cei nerecomandați a folosiți pentru această rețetă sunt cartofii Russet, deoarece tind să absoarbă mai multă apă și se sfărâmă ușor atunci când sunt gătiți.

 

----------------------------------------------------

Dacă doriți să fiți notificați direct pe WhatsApp atunci când publicăm o nouă rețetă, intrați pe unul din grupurile de WhatsApp ale cititorilor fideli StiriDiaspora accesând unul sau mai multe din următoarele linkuri:

- https://chat.whatsapp.com/HZdY3L7PpzjEubma84fWnt 
   
- https://chat.whatsapp.com/JpU46kLYRoj4aFPaYYew1g 
    
- https://chat.whatsapp.com/L7mlUEbirZf2lRA4FLa62G 

- https://chat.whatsapp.com/FYLZZfReaCkL51adqmoAXJ 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel