Supa ”economică”. Rețeta pentru cea mai rapidă și ușoară supă

Foto: Pixabay
Foto: Pixabay

Rețeta este una simplă și extrem de gustoasă. Se prepară într-un timp relativ scurt și merită să o încercați. 

Supă "economică", așa am găsit în caietul de rețete. Nu este de râs, ci de înțeles că pe vremurile părinților și bunicilor noștri nu se găsea totul la discreție, ca acum. Banul avea altă valoare, iar mâncarea era oferită cu rația.

INGREDIENTE pentru Supa Economică


- 2 linguri de ulei

- 1 ou

- 200 g de făină

- 1 ceapă mică

- 1 legătură de pătrunjel verde

ETAPE


1. Se ia un ou și se mestecă cu făină și sare, până se obține un aluat tare. Se taie tăiței după dimensiunile preferate și se lasă la uscat cel puțin o oră.

2. Când tăițeii sunt gata, se pune un vas cu apă și o linguriță de sare la fiert.

3. Separat, se taie o ceapă mică și se pune la prăjit.

4. În apa pusă deja la fiert se pune ceapa prăjită, iar după aproximativ 15 minute se adaugă și tăițeii la fiert pentru încă 15 minute.

5. Se adaugă un praf de delicat sau sare, piper și pătrunjel tăiat mărunt.

Poftă bună!

CITEȘTE ȘI: Cozonac fără frâmântare - iese pufos și aromat

 

Rețeta de cozonac fără frământare este o rețetă simplă, care poate fi făcută chiar și de cei începători în ale „bucătărelii”. Rezultatul este un cozonac de casă bine crescut, pufos și aromat. Rețeta pas cu pas.

Cozonac fără frământare este o rețetă perfectă pentru cei care vor să facă cozonac în casă, însă nu știu sau nu vor să frământe aluatul. Totodată, este o rețetă care poate fi făcută de cei fără prea mare experiență în bucătărie.

Cozonacul este un preparat tradițional nelipsit de pe mesele de Crăciun sau de Paște. În plus, cozonacul pregătit în casă nu are egal și nu se compară deloc cu unul cumpărat.

Ingrediente pentru cozonac fără frământare

 

Pentru aluat ai nevoie de:

-  500 grame făină albă 000

- 3 gălbenușuri de ou

- 100 grame zahăr

- 100 grame unt topit

- 225 ml lapte

- sare

- coajă de lămâie bio

- 1 pliculeț drojdie uscată

Pentru umplutură ai nevoie de:

- 250-300 grame nucă măcinată

- 150 grame zahăr

- 2 albușuri

- 2 linguri cacao

- 1 ou (pentru uns)

Pentru acest de cozonac fără frământare nu este nevoie de prea multe pregătiri. Sunt câțiva pași de urmat, însă efortul este mult redus dacă ne gândim la varianta clasică. Această tehnică de preparare a aluatului, cu dospire la rece, se folosește la pizza, gogoși sau plăcinte. Dacă este executat corect, aluatul iese pufos și aromat.

Citește modul de preparare aici!

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News


Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt1
YesMy