Summit de foc între Donald trump şi Kim Jong Un. Când va avea loc întâlnirea?

Narcis Popa |
Data publicării:

Un nou summit va avea loc între președintele american Donald Trump şi liderul nord-coreean Kim Jong Un. Anunțul a fost făcut de purtătoarea de cuvânt a Casei Albe, Sarah Sanders. 

Potrivit informațiilor făcute publice de oficialii de la Casa Albă, viitorul summit va avea loc la sfârşitul lui februarie, însă nu se știe locul unde va avea loc întrevederea.

"Preşedintele este nerăbdător să-l întâlnească pe preşedintele Kim, locul întrevederii urmând să fie comunicat ulterior", se arată pe pagina oficială de socializare a Casei Albe. Decizia unui nou summit ar fi venit în urma unei întrevederi de 90 de minute în Biroul Oval, între Donald Trump şi Kim Yong Chol, "mâna dreaptă" a liderului nord-coreean.

sursa: The White House / Twitter

Preşedintele Trump, care a avut un prim summit istoric cu Kim în iunie 2018, la Singapore, a dezvăluit la începutul lui ianuarie că a primit ''o scrisoare formidabilă'' din partea liderului nord-coreean şi a salutat bunele relaţii cu acesta.

La summitul de la Singapore, Trump şi Kim au semnat un acord redactat în termeni puţini precişi cu privire la denuclearizarea Peninsulei Coreene. SUA insistă de atunci ca Phenianul să abandoneze armele nucleare înaintea oricărei relaxări a sancţiunilor economice la care este supus şi pe care liderul nord-coreean le-ar vrea ridicate în prealabil.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

19 apr 2024, 22:40 in Știri
Accident de metrou la Viena 
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel