Succesul unui român din Italia! Cum reușit să facă avere

Echipa Stiri Diaspora |
Data actualizării: | Data publicării:
Datoriile l-au împins să plece la muncă în Italia. După șase ani, Vasile Popa a ridicat 56 de case. Acum ridică cel mai mare hotel din Tecuci.

A ajuns expert în construcţii după ce necazurile l-au făcut să plece la muncă în străinătate. Este povestea unui gălăţean care a avut mereu curajul să încerce noi afaceri şi care a cunoscut succesul datorită perseverenţei. Lucrează cot la cot cu angajaţii săi şi se ocupă mereu de marea lui pasiunea - electricitatea.


Vasile Popa este electrician de meserie, iar la terminarea liceului s-a angajat la Fabrica de Conserve. În 1992, lucrurile au inceput să meargă tot mai prost. Îşi aminteşte cum salariile mergeau mai departe însă leul se deprecia iar banii nu îi mai ajungeau. Așa că a pornii o mică afacere. „Am început cu un mic restaurat la ieşirea din Tecuci. Pe DN25, fix la ieşirea din Tecuci spre Drăgăneşti. Acesta este locul în care a început totul, locul care mi-a adus primii bani după Revoluţie”, explică Vasile Popa.

 

S-a bucurat de un adevărat succes, dar după șase ani bărbatul a decis să schimbe fumul de ţigară pe ceva mai sănătos. Aşa că a închis restaurantul şi a făcut o fabrică de produse lactate.

 

”Am reuşit să achiziţionez utilaje ultramoderne care mi-au permis să realizez marfa în cele sănătoase şi igienice condiţii. Din păcate, clienţii nu erau obişnuiţi să plătească pentru calitatea pe care o produceam. Aşa că am făcut datorii rapid,” ne-a povestit Vasile Popa. Pentru a reuşi să supravieţuiască a fost nevoit să plece în Italia.


„A fost un moment foarte greu. Am muncit foarte, foarte multe. Pe zi eram la muncă 14 ore. Am muncit în construcţii, inclusiv sâmbăta şi duminica. Dorul de familie mă întrista cel mai tare, a fost cel mai greu de suportat. De altfel cei mai mulţi bani se duceau pe telefoanele cu cei dragi”, îşi aminteşte Vasile Popa.


A stat în Italia şase ani, timp în care a strâns atât bani cât şi cunoştinţe în domeniu. Venit acasă şi-a deschis o societate de construcţii. Din 2009 şi până în prezent a ridicat 56 de case. „Acolo, m-am specializat. Am lucrat numai cu scule şi utilaje performante ceea ce am şi cumpărat acolo şi am adus aici. Deci m-au specializat foarte bine italienii pe mine. Şi am învăţat foarte multe de la ei - să fii om, să fii civilizat, să fii corect!”, spune bărbatul. Între timp, a mai dezvoltat o afacere, în care lucrează acum întreaga familie - o seră de flori.


„Când veneam din Italia acasă, nu veneam fără câteva flori la soţie. Ce aduceaţi? Muşcate, de toate. Şi a început încet încet să le înmulţească, când nu a mai avut loc a trebuit să facem ceva mai mare”, ne-a mărturisit cu zâmbetul pe buze bărbatul. Acum Vasile Popa lucrează la construcţia celui mai mare hotel din Tecuci, amplasat în centrul oraşului. Povestea lui poate fi un model pentru toţi cei 13.200 de şomeri tecuceni, aflaţi în statisticile Agenţiei pentru Ocuparea Forţei de Muncă din 2001 şi până în 2014.

 

SURSA: ADEVĂRUL

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

19 apr 2024, 22:40 in Știri
Accident de metrou la Viena 
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel